Zwęglone kalmary z rosołem z pieczonego czosnku
Zwęglone kalmary z rosołem z pieczonego czosnku mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na $2.95 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 567 kalorii, 35g białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz angel hair makaron, kalmary, oregano, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Gulasz z kalmarów z grzanką czosnkową, Gulasz z kalmarów z grzanką czosnkową, oraz Risotto czosnkowe z kalmarami i chipsami parmezan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. owinąć ząbki czosnku w folię i piec 15 minut, aż złoty kolor i miękkie. Odstawić.
Gotuj Anielskie włosy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
W międzyczasie przykryj patelnię grillową lub patelnię sprayem do gotowania i ustaw na średnim ogniu, aby podgrzać.
Doprawić obie strony kalmarów solą, czarnym pieprzem i oregano.
Umieść kalmary na gorącej patelni i gotować 2 do 3 minut na stronę, aż rumiane.
W blenderze połącz bulion z kurczaka i pieczony czosnek. Puree do wymieszania.
Przenieść mieszaninę do rondla i ustawić patelnię na średnim ogniu. Pokroić kalmary w pierścienie i dodać do gotującego się bulionu. Skrobię kukurydzianą rozpuścić w 1 łyżce wody i dodać do patelni. Dusić 2 minuty, aż sos zgęstnieje.
Makaron odcedzić i przełożyć na półmisek. Top z kalmarami i sosem.
Natkę pietruszki posypać wierzchem tuż przed podaniem.