Zupa z wodorostów po koreańsku
Zupa z wodorostów po koreańsku wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Na 1,13 zł za porcję, dostajesz zupę, która serwuje 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 62 kalorie, 7G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 251 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz polędwicę wołową, sos sojowy, brązowe wodorosty i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Miyeok Guk: Koreańska Zupa Z Wodorostów, Jak gotować: Miyeok Guk, koreańska zupa z wodorostów, oraz Koreańskie sajgonki w wodorostów (Gimmari) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Moczyć wodorosty w wodzie, aby pokryć. Gdy miękkie, spuścić, i pokroić na 2 cale kawałki.
Podgrzej rondel na średnim ogniu; dodaj wołowinę, olej sezamowy, 1/2 łyżki sosu sojowego i trochę soli i gotuj przez 1 minutę. Wymieszać wodorosty i pozostałą 1 łyżkę sosu sojowego; gotować przez 1 minutę, często mieszając.
Wlać 2 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia. Wymieszać czosnek i pozostałe 4 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia, przykryć i zmniejszyć ogień. Dusić 20 minut. Doprawić do smaku solą.