Zupa Poblano Z Indyka

Zupa Poblano Z Indyka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj zupy Poblano z indyka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 286 kalorii. Ten przepis służy 4. Na $1.3 za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Mieszanka pół na pół, pieprz, chili w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 11 powiedziałoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Zupa Poblano Z Indyka, Zupa Poblano Z Indyka, oraz Zupa z indyka z papryką Poblano.

Instrukcje

1
Umyć poblano i usunąć łodygi i nasiona. Broil około 5 cali od ciepła lub aż pęcherze i miękkie. Szybko włóż torbę na zamek błyskawiczny, a następnie zamknij i pozostaw do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz PoblanoPieprz Poblano
NasionaNasiona
2
Wyjąć z worka, obrać skórę i posiekać, aby ½ szklanki.
3
Połącz posiekane tortille, mąkę, chili w proszku, kminek, 1/8 łyżeczki soli i pieprzu w misce robota kuchennego i przetwarzaj, aż mieszanina będzie konsystencją bardzo grubej mączki kukurydzianej. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W ProszkuChili W Proszku
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
PieprzPieprz
KminekKminek
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Saute cebuli i 1/2 Puchar poblano w dużym garnku, aż cebula będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz PoblanoPieprz Poblano
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Dodać czosnek i smażyć przez kolejną minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
6
Dodaj masło i pozwól mu się rozpuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
7
Do garnka dodaj mieszankę mąki tortilla i wymieszaj, tworząc zasmażkę. Powoli dodawać bulion (około 1 szklanki na raz), mieszając, aby uzyskać gęstą zupę. Gotować 4-5 minut stale mieszając. W tym momencie posmakuj i dostosuj sól, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
BulionBulion
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
8
Dodaj pół na pół (lub mleko i śmietana ) i doprowadzić do powolnego gotowania na wolnym ogniu. Gotować na małym ogniu, aż zupa będzie gorąca. Nie pozwól mu się zagotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
MlekoMleko
ZupaZupa
9
Zdjąć z ognia i dodać indyka. Łyżkę do miseczek i każdą porcję polać serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn