Zupa fasolowa Fava z kremem marchewkowym

Zupa fasolowa Fava z kremem marchewkowym
Zupa fasolowa Fava z kremem marchewkowym może być tylko zupą, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 237 kalorii, 3G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.23 za porcję. Jest idealny do Jesień. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka śmietany, wody, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa Fasolowa Fava, Zupa z fasoli, szparagów i makaronu, oraz Meksykańska zupa fasolowa Fava (Sopa de Habas) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Gotować fasolę fava w dużym garnku wrzącej osolonej wody 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola FavaFasola Fava
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Drenaż. Super.
3
Odciąć końcówkę każdej strąki i wycisnąć fasolę do średniej miski. Obierz skórkę z każdej fasoli (aby uzyskać około 3/4 szklanki fasoli).
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Rozgrzać olej w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Dodaj cebulę i smażyć do miękkości, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
6
Dodaj fasolę, ziemniaki, marchewkę, bulion, 1 1/2 szklanki wody i wino. Przykryć i dusić, aż warzywa będą miękkie, o 15 protokół. Lekko schłodzić. Natkę pietruszki wymieszać. Praca w partiach, zupa puree w blenderze. Wróć do trawki. Wymieszać ze śmietaną. Doprawić solą i pieprzem. (Zupę można przygotować 1 dzień wcześniej; przykryć i schłodzić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WarzywaWarzywa
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MarchewMarchew
ZiemniakZiemniak
FasolaFasola
BulionBulion
KremKrem
WodaWoda
ZupaZupa
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
GarnekGarnek
1
Puree wszystkie składniki w blenderze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Przenieś do miski. Schłodzić co najmniej 15 minut i do 3 godzin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Odcedź krem z marchwi do średniej miski, naciskając na ciała stałe, aby uzyskać jak najwięcej płynu. Używając miksera elektrycznego, ubij krem z marchwi, aż do uzyskania miękkich szczytów. Przynieś zupę na wolnym ogniu. Chochla do misek. Wierzch z odrobiną kremu marchewkowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZupaZupa
MarchewMarchew
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
ChochlaChochla
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia21
Magazyn