Zupa buraczana w pieczonej dyni Żołędziowej jest bezglutenowe i wegańskie zupa. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 105 kalorii, 2G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Mieszanka Acorn squash, bulion warzywny, braeburn i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Zupa Z Pieczonego Żołędzia, Zupa Z Pieczonego Żołędzia I Rzepy, oraz Marokańska Zupa Z Pieczonego Żołędzia dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Odciąć "wierzchołki" squasha (o 1 cal od końca łodygi) i rezerwy. Zebrać nasiona i wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania
Nasiona
3
Wytnij bardzo cienki plasterek DNA squasha, aby stworzyć stabilną podstawę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania
Baza
4
Pędzel "miski" i topy na całym oleju i posypać solą wewnątrz. Ułóż miski do squasha, z blatami obok, łodyga kończy się, w 2 dużych płytkich patelniach do pieczenia.
Piecz squash w górnej i dolnej części piekarnika, przełączając pozycję patelni w połowie pieczenia, aż miąższ squasha będzie po prostu miękki, w sumie około 1 1/4hours.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
1
Cebulę ugotować w oleju w ciężkim rondlu 5-quart na umiarkowanym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż zmięknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodać buraki i jabłko i gotować, mieszając od czasu do czasu, 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,
Burak
3
Dodać czosnek i gotować, mieszając, 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
4
Dodać bulion i 4 szklanki wody, następnie dusić, odkryte, aż buraki będą miękkie, o 40 protokół. Wymieszać z octem i brązowym cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
Ocet
Burak
Bulion
Woda
5
Zupa Purée w 3 partiach w blenderze, aż będzie bardzo gładka, co najmniej 1 minutę na partię (zachowaj ostrożność podczas mieszania gorących płynów), przenosząc do dużej miski. Odstawić zupę na patelnię, doprawić solą i pieprzem i podgrzać. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, dodaj wystarczającą ilość wody, aby uzyskać pożądaną konsystencję.
* Miąższ squasha kurczy się podczas pieczenia; jeśli tworzy się mały otwór, podawaj zupę w squasha, ale ustaw w misce do zupy.* Zupa może być przygotowana 3 dni wcześniej i schłodzona, przykryta.