Zimowy Duszony Gulasz Wołowy
Potrzebujesz danie główne bez nabiału? Zimowy duszony gulasz wołowy może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 313 kalorii, 31g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Za 2,34 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przynosi ci smak domu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Mieszanka pasternaku, pomidorów w puszkach, selera i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Z łyżką wynik 84%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Zimowa Zupa Wołowa, Gulasz Z Wołowiny I Grzybów, oraz Gulasz Wołowy Duszony Piwem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350°. W dużej zamykanej plastikowej torbie połącz mąkę i przyprawę do steków.
Dodaj wołowinę po kilka kawałków na raz i wstrząśnij, aby pokryć.
Rozgrzej 1 łyżkę oleju w żaroodpornym holenderskim piekarniku; brązowa wołowina partiami ze wszystkich stron.
Na tej samej patelni podsmaż cebulę, seler, pasternak i marchewkę na pozostałym oleju, aż będzie chrupiąca.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej.
Dodaj pomidory, wino, galaretkę, liście laurowe, oregano i wołowinę; doprowadzić do wrzenia.
Przykryj i piecz 1-1 / 2 godziny. Dodaj fasolę; przykryj i piecz 30-40 minut lub do miękkości wołowiny i warzyw. Odrzuć liście laurowe i oregano.
Polecane wino: Shiraz, Cabernet Sauvignon, Malbec
Gulasz wołowy działa naprawdę dobrze z Shiraz, Cabernet Sauvignon i Malbec. Te pełne czerwone wina są idealnym dodatkiem do obfitego gulaszu wołowego. Jednym z win, które można spróbować, jest Maximin Grunhauser Abtsberg Riesling Grosses Gewachs. Ma 4,7 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 49 dolarów.
Maximin Grunhauser Abtsberg Riesling Grosses Gewachs