Zimowa miska na owoce
Potrzebujesz bezglutenowej, bezmlecznej, lakto ovo-wegetariańskiej i przyjaznej dla fodmap przekąski? Zimowa miska z owocami może być super przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 10 porcjom. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka, 0 g tłuszczu i łącznie 200 kalorii. Za 72 centy za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na zimę. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup banany, żurawinę, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić je dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 34%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Zimowa miska śniadaniowa, Zimowa miska do dyni i Zimowa miska na warzywa.
Instrukcje
Obierz i pokrój grejpfruta, usuń błonę i zachowaj 1/4 szklanki soku. W rondlu wymieszaj wodę, cukier, marmoladę i zarezerwowany sok grejpfrutowy; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotuj i mieszaj, aż cukier się rozpuści.
Dodaj żurawinę. Zmniejsz ogień do średniego; gotować na wolnym ogniu przez 8-10 minut lub do momentu, aż żurawina wyskoczy.
Zdjąć z ognia. Delikatnie wymieszaj z grejpfrutem. Schładzaj przez co najmniej 1 godzinę. Wymieszaj banany tuż przed podaniem.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i różowe musujące to moje ulubione przystawki. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Barefoot Bubbly Extra Dry z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Barefoot Bubble Extra Dry
Barefoot Bubbly Extra Dry Champagne oferuje aromaty dojrzałego jabłka uzupełnione nutami cytrusów. Tostowe smaki uzupełniają kremowe, trwałe wykończenie. Najlepiej smakuje schłodzone (36-40°F). To musujące wino jest doskonale zrównoważone wieloma warstwami owoców, które zachwycają podniebienie.