Ziemniaki i suszone pomidory au Gratin
Ziemniaki i suszone na słońcu pomidory Au Gratin może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.18 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 259 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka oregano, pieprz, parmezan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Makaron z karczochami i suszonymi pomidorami, Sun Suszone pomidory Pesto makaron z Zoodles, oraz Easy Vegan Sun Suszone Pesto Pomidorowe.
Instrukcje
Połączyć wodę i suszone pomidory w misce; przykryć i odstawić 30 minut lub do miękkości.
Odcedzić i grubo posiekać; odstawić.
Umieścić ziemniaki w dużym rondlu i przykryć wodą; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu przez 15 minut lub do miękkości.
Dobrze spuścić. Ułóż ziemniaki w naczyniu do pieczenia 13 x 9 cali pokrytym natryskiem do gotowania.
Roztopić masło na patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; gotować 3 protokół lub do miękkości.
Dodaj suszone pomidory, oregano, sól i pieprz, i gotować 2 protokół. Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Mieszankę pomidorową posypać mąką; gotować 1 minutę, ciągle mieszając. Stopniowo dodawać mleko, mieszając trzepaczką do wymieszania.
Zdjąć z ognia; dodać ser, mieszając, aż ser się rozpuści.
Polać ziemniaki sosem, delikatnie podrzucając do płaszcza.
Piec w 350 przez 20 minut lub do bąbelków i złoty.