Zielone wieprzowe chilli

Zielone wieprzowe chilli
Jeśli chcesz dodać więcej amerykańskich przepisów do swojego pudełka z przepisami, Green Pork Chili może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Za 1,37 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 15 g białka, 17 g tłuszczu i łącznie 386 kalorii. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Można się nim delektować w dowolnym momencie, ale szczególnie nadaje się on na Super Bowl. Ten przepis z Foodnetwork wymaga mielonego pieprzu cayenne, soli koszernej, wody i kolendry. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 10 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 33%. Wynik ten jest raczej zły. Podobne przepisy obejmują zielone chili wieprzowe, zielone chili wieprzowe i zielone chili z wieprzowiną.

Instrukcje

1
W 4-litrowym garnku podgrzej 1/4 szklanki oleju rzepakowego na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Dodaj jalapeno i smaż przez 1 minutę. Dodaj mieloną wieprzowinę i smaż, aż będzie równomiernie brązowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina MielonaWieprzowina Mielona
12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)
3
Wyjmij wieprzowinę i papryczki jalapenos z garnka do miski i odłóż na bok. W tym samym garnku, w którym smażono mięso, dodaj pozostałą 1/4 szklanki oleju rzepakowego, masło i cebulę. Smaż przez 2 minuty lub do momentu, aż cebula zacznie mięknąć. Dodaj sól, kminek, paprykę, cayenne i czarny pieprz i smaż, aż cebula będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Wymieszać z czosnkiem i smażyć przez 1 minutę. Zmniejsz ogień do niskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
5
Posypać mąką cebulę i czosnek i smażyć, mieszając, przez 3 minuty. Powoli wlewaj sos enchilada do mieszanki cebuli, cały czas mieszając, aby zapobiec tworzeniu się grudek.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS EnchiladaSOS Enchilada
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
6
Wymieszaj zieloną salsę i wodę. Ugotowaną wieprzowinę i papryczki jalapeno włóż z powrotem do garnka. Zwiększ ogień do średniego i powoli doprowadzaj chili do wrzenia. Gdy chili się zagotuje, zmniejsz ogień i gotuj przez 30 minut. Przed podaniem zdejmij z ognia i dodaj posiekaną kolendrę i sok z limonki. Konsystencja powinna być na tyle gęsta, aby pokryć grzbiet łyżki, jeśli nie, gotować na wolnym ogniu dłużej lub zagęścić odrobiną zawiesiny skrobi kukurydzianej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowana WieprzowinaGotowana Wieprzowina
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
7
Podawać z ugotowanym ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż GotowanyRyż Gotowany

Składniki

1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)6 żeberek wieprzowych lub kotletów z polędwicy z kością (8 uncji każdy)6 żeberek wieprzowych lub kotletów z polędwicy z kością (8 uncji każdy)1126 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiolej rzepakowy, podzielonyolej rzepakowy, podzielony8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyRyż gotowany, do serwowaniaRyż gotowany, do serwowania8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyRyż gotowany, do serwowaniaRyż gotowany, do serwowania8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyRyż gotowany, do serwowaniaRyż gotowany, do serwowania2(zima)cornstarch mixed with 2 tablespoons water, for slurry, if neededcornstarch mixed with 2 tablespoons water, for slurry, if needed63Orzechy dowolne (posiekane)mąka uniwersalnamąka uniwersalna1pęczkiświeża kolendra, liście posiekaneświeża kolendra, liście posiekane3goździkiczosnek mielonyczosnek mielony794Orzechy dowolne (posiekane)zielony sos enchiladazielony sos enchilada794Orzechy dowolne (posiekane)zielony sos enchiladazielony sos enchilada198Orzechy dowolne (posiekane)Zielona salsaZielona salsa01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.oliwa z oliwek plus 3 do 4 łyżek stołowycholiwa z oliwek plus 3 do 4 łyżek stołowych11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.kminek mielonykminek mielony01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Do podania ciepłe tortille kukurydziane lub biały ryżDo podania ciepłe tortille kukurydziane lub biały ryż454Orzechy dowolne (posiekane)wieprzowina mielonawieprzowina mielona2świeże papryki jalapeno, łodygi usunięteświeże papryki jalapeno, łodygi usunięte1limonka, soczystalimonka, soczysta11 funt cukinii,Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.słodka paprykasłodka papryka9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1( bakłażany)cebula biała pokrojona w kostkęcebula biała pokrojona w kostkę

Polecane wino: Cava, Shiraz, Grenache

Cava, Shiraz i Grenache to świetny wybór do chili. Te soczyste czerwone wina nie zawierają zbyt dużej ilości tanin (ważnych w przypadku pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej ujarzmić ciepło. Możesz spróbować Weinerta Cavas de Weinert. Recenzentom podoba się to z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 26 dolarów za butelkę.
Weinert Cavas de Weinert
Weinert Cavas de Weinert
Głęboki rubinowy odcień z fioletowymi iskierkami podkreśla jego stabilną i energiczną strukturę. Bogactwo garbników gwarantuje trwałość, ale dominują dyskretne, dojrzałe owoce. Zbalansowane, pełne wino, które na długim finiszu przypomina aromat dębu. Mieszanka Cabernet Sauvignon, Malbec i Merlot.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn