Zdrowe I Pyszne: Pieczona Zupa Z Dyni
Need a jaskiniowiec, bezglutenowa, pierwotna i cała zupa 30? Zdrowe i pyszne: pieczone dyni zupa może być wybitny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 102 kalorie. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 7. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 246 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jeśli masz trzy funty dyni, czosnek, oliwa z oliwek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Zdrowe I Pyszne: Piżmowy Squash Jabłko Żurawina Piec, Zdrowe Risotto owsiane z pieczonym dyni, oraz Zdrowa Zupa Z Dyni.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Wrzuć squasha, cebulę i ząbki czosnku z 1 do 2 łyżek oliwy z oliwek; rozłóż na szklanym naczyniu do pieczenia i zalej 1 szklanką wywaru na wierzch.
Posypać 1/2 łyżeczki soli.
Piec w temperaturze 350ºF przez 1 1/2 godziny lub do dość miękkiej i trochę karmelizowany wygląd; sprawdzić na patelni co 20 minut lub tak, a jeśli to konieczne, dodać dodatkowy płyn, aby utrzymać go od przypalenia do dna patelni. Wymieszać raz podczas gotowania.
Dodaj squash, czosnek, cebula, i każdy płyn z naczynia do pieczenia w dużym holenderskim piekarniku lub stockpot.
Dodaj 2 1/2 szklanki bulionu i 1/2 łyżeczki każdej soli i pieprzu do garnka, i gotować na średnim ogniu przez co najmniej 20 protokół.
Wszystkie składniki przecier w blenderze.
Dodać z powrotem do garnka, wymieszać ze śmietaną lub masłem i dostosować sól i pieprz do smaku.