Zapiekanka z rutabagą i ziemniakami
Zapiekanka z rutabagi i ziemniaków wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ta przystawka ma 174 kalorie, 7G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka bułki tartej, ziemniaki, Serek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekanka z puree ziemniaczanego, Rutabaganu i pasternaku z karmelizowaną cebulą, Zapiekanka z ziemniaków i rutabagi, oraz Rutabaga & Puree Ziemniaczane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 4 ćwiartki wody do wrzenia w dużym holenderskim piekarniku.
Dodać brukiew; powrócić do wrzenia i gotować przez 3 minuty.
Dodaj ziemniaki; wróć do wrzenia i gotuj 1 minutę.
Dobrze spuścić i wrócić do patelni; odstawić.
W średnim rondlu umieść mąkę, sól i pieprz. Stopniowo dodawać odtłuszczone mleko, mieszając trzepaczką do wymieszania. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i gotować 1 minutę lub aż zgęstnieje, stale mieszając.
Zdjąć z ognia, i dodać serek i sos Worcestershire, stale mieszając, aż topi się serek.
Zalać rutabaga i ziemniaki; wrzucić delikatnie do herbu.
Mieszankę łyżką do naczynia do pieczenia 11 x 7 cali pokrytego sprayem do gotowania. Przykryć i piec w 350 przez 45 minut.
Posypać bułkę tartą i natkę pietruszki na zapiekankę i piec, odkryte, dodatkowe 15 minut.