Zapiekanka z marchwi i warzyw korzeniowych
Przepis zapiekanka z marchwi i warzyw korzeniowych może być wykonana w mniej więcej 1 godzinę i 25 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 473 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.31 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 75 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka pełnotłustego mleka, pasternak, marchew i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 80%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Tarka korzeniowo-warzywna, Root Vegetable Au Gratin, oraz Tarka Z Korzenia Selera.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 180C / gaz 4 / Wentylator 160C i posmaruj płytkim naczyniem żaroodpornym.
Ziemniaki, następnie pasternak ułożyć na dnie naczynia dwoma pokrojonymi ząbkami czosnku i posypać odrobiną soli i połową rozmarynu. Najlepiej zachować ziemniaki zakopane pod innymi warzywami, ponieważ idą Czarne, jeśli są na wierzchu zapiekanki.
Śmietanę i mleko wlać do dużego rondla, dodać resztę rozmarynu i czosnku, marchew i trochę przypraw. Doprowadzić do wrzenia, a następnie włączyć ogień do najniższego pójdzie i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty.
Marchew i śmietanę zalać pozostałymi warzywami, a marchew rozłożyć.
Posypać parmezanem, przykryć folią i piec 40 minut.
Wyjąć folię i piec kolejne 20 minut, aż złoty i bąbelkowy.