Zapiekanka Z Dzikim Ryżem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj zapiekanki z dzikim ryżem. Jedna porcja zawiera 257 kalorii, 14g białka, oraz 17g tłuszczu. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis od smaku domu ma 1 fanów. Mieszanka ryżu, mąki, oleju canolan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Zapiekanka Z Dzikim Ryżem, Zapiekanka z dzikim ryżem i szynką, oraz Zapiekanka z dzikim ryżem i ostrygami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ugotuj ryż zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Rozprowadzić w nasmarowanym 13-calowym. x 9-po. naczynie do pieczenia; odstawić.
Umieścić szparagi i 1/2 W. wody w dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 3-5 minut lub aż ostry-przetargu.
Na dużej patelni, saute szynki w 2 łyżki masła, aż lekko rumiane. Łyżka na dzikim ryżu.
W dużej misce ubić jajka, mleko, sól i pieprz. W tej samej patelni, ciepła pozostałego masła, aż gorące.
Dodać mieszaninę jaj; gotować i mieszać na średnim ogniu, aż jajka są całkowicie ustawione. Łyżka na szynce; wierzch ze szparagami.
W sosie rozgrzać olej w rondlu. Wymieszać z mąką, aż będzie gładka. Stopniowo mieszać w mleku. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub aż zgęstnieje. Zmniejszyć ogień; dodać ser, imbir i pieprz. Gotować i mieszać 2 minuty dłużej lub do rozpuszczenia sera.
Zalać zapiekanką. Przykryć i piec w temperaturze 325° przez 30 minut. Odsłaniać; piec 10-15 minut dłużej lub aż termometr wskaże 160°.