Zapiekanka z bakłażana z Pesto z czerwonej papryki i bułką tartą Cajun

Zapiekanka z bakłażana z Pesto z czerwonej papryki i bułką tartą Cajun
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zapiekanki z bakłażanem z Pesto z czerwonej papryki i bułki tartej Cajun. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 1175 kalorii, 32G białka, oraz 95 g tłuszczu każdy. Na $5.1 za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Ten przepis od Foodnetwork ma 8 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz bakłażany dla niemowląt, paprykę, liście tymianku i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Czyste Jedzenie Pieczonej Czerwonej Papryki I Pesto Z Orzecha Włoskiego, Bułka Tarta Z Pesto Bazyliowego, oraz Łatwy Dip Z Czerwonej Papryki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Rozgrzać grill węglowy do średnio-wysokiego ciepła.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Bakłażan posmarować olejem rzepakowym po obu stronach i doprawić solą i pieprzem. Grill, aż lekko złoty kolor i po prostu gotowane przez, o 3 protokół na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Połącz paprykę, orzeszki piniowe, czosnek i tymianek w robocie kuchennym i proces, aż grubo posiekane. Przy włączonym silniku powoli filiżankę oliwy z oliwek i przetwarzaj, aż do emulgowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
4
Dodać 1/4 szklanki parmezanu i trochę soli i pieprzu i pulse kilka razy do włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
5
Łyżka około 1/2 szklanki pesto na dnie naczynia do pieczenia. Linia danie z niektórych plasterków bakłażana, a następnie plasterki mozzarella. Doprawić solą i pieprzem i rozsypać liście oregano na wierzchu. Dollop kolejny 1/2 Puchar lub tak z pesto nad, następnie więcej bakłażan, trochę więcej pesto i wreszcie pozostały parmezan. Umieścić na grillu, przykryć i piec, aż ser się stopi i zapiekanka jest gorąca, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
1
Rozgrzać olej w średniej patelni saute na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodać czosnek i gotować przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
3
Dodaj paprykę i cayenne i gotować przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
4
Dodać bułkę tartą i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż okruchy są lekko złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
5
Dodać natkę pietruszki i tymianek, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1
Rozgrzać oliwę z oliwek na ciężkiej patelni na gorących węglach lub na średnim ogniu. Wymieszać w bułce tartej (około 2 szklanki) i przyprawy pocierać i tosty, mieszając, aż okruchy są złoty brąz i chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Wyjąć z ognia, wymieszać natkę pietruszki i rozrzucić na zapiekance.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
3
Odstawić na 5 minut przed podaniem.

Składniki

8małe włoskie bakłażany, krojone wzdłużnie o grubości 1 calamałe włoskie bakłażany, krojone wzdłużnie o grubości 1 cala6plastryjednodniowy włoski chleb, Skórki usunięte, grubo zmielone w robocie kuchennymjednodniowy włoski chleb, Skórki usunięte, grubo zmielone w robocie kuchennym596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiChorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej rzepakowyOlej rzepakowy1szczyptaPinch cayennePinch cayenne3(zima)drobno posiekana świeża natka pietruszkidrobno posiekana świeża natka pietruszki454Orzechy dowolne (posiekane)świeża mozzarella, cienko pokrojona, ważona przez 3 godziny, aby usunąć nadmiar płynuświeża mozzarella, cienko pokrojona, ważona przez 3 godziny, aby usunąć nadmiar płynu2(może być lub przeglądać)posiekany świeży tymianekposiekany świeży tymianek2(może być lub przeglądać)świeże liście tymiankuświeże liście tymianku2goździkiczosnek, rozbity na pastęczosnek, rozbity na pastę3goździki1 pomarańcza, skórka1 pomarańcza, skórka6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia2(zima)świeże liście oreganoświeże liście oregano11 funt cukinii,Hiszpańska paprykaHiszpańska papryka1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkitarty parmezantarty parmezan3(zima)1 (12 uncji) opakowanie sera Brie1 (12 uncji) opakowanie sera Brie4grillowana lub pieczona czerwona papryka, Skórka i nasiona usunięte i posiekanegrillowana lub pieczona czerwona papryka, Skórka i nasiona usunięte i posiekane1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiprzyprawa rub Z Cajun-wcierane przyprawy indykaprzyprawa rub Z Cajun-wcierane przyprawy indyka

Polecane wino: Wino Różane, Albarino, Sauvignon Blanc

Wino różowe, Albarino i Sauvignon Blanc to świetny wybór dla Cajun. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Jednym z win, które można spróbować, jest rezerwowe wino Cabernet Sauvignon firmy Elway. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 78 dolarów.
Elway ' s Reserve Cabernet Sauvignon Wine
Elway ' s Reserve Cabernet Sauvignon Wine
2013 Elway ' s Reserve Napa Valley Cabernet Sauvignon to połączenie ciemnych owoców, delikatnej pikanterii ze starannie wyselekcjonowanych beczek z amerykańskiego dębu i intensywnej mineralności.
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia23
Magazyn