Zapiekanka Spaghetti II
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj Spaghetti Casserole II. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 212 kalorii. Ten przepis służy 15 i kosztuje 66 centów za porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 2 fanów. Mieszanka pomidorów w puszkach, spaghetti, sera cheddar i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Niewiele osób lubiło to danie główne. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 42%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Zapiekanka Spaghetti, Zapiekanka Spaghetti, oraz Zapiekanka Spaghetti dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Dodać makaron i gotować przez 8 do 10 minut lub aż al dente; odcedzić.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Na średniej patelni na średnim ogniu, gotować mieloną wołowinę do brązowego.
Umieścić wołowinę w naczyniu do pieczenia 9x13 cali. Top z pomidorami, zupa pomidorowa i sok pomidorowy.
Spaghetti układamy na pomidorach i polewamy rozdrobnionym cheddarem.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 45 minut, aż ser będzie złoty i bąbelkowy.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 60 dolarów.
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień w Kolorze, wino pokazuje aromaty zarówno owoców, jak i typowe odczucia dębu, które łączą się harmonijnie i oferują również nuty balsamiczne i grafitowe na nosie. Podniebienie jest bogate, z elastycznymi i zrównoważonymi taninami wraz z żywą świeżością typową dla Sangiovese. Wykończenie i posmak są godne uwagi i powtarzają nuty owoców jagodowych, które najpierw poczuły się na nosie.