Zapiekanka Enchilada III

Zapiekanka Enchilada III
Enchilada Casserole III może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 476 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.41 za porcję. Mieszanka tortilli kukurydzianych, woda, cebula w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis od Allrecipes ma 787 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Wiele osób naprawdę lubi to meksykańskie danie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%, co jest solidne. Spróbuj Zapiekanka Enchilada, Zapiekanka Enchilada, oraz Tex-Mex Zapiekanka Enchilada dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
W średniej misce wymieszaj suchy SOS enchilada zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, zastępując sos pomidorowy pastą pomidorową i wodą
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS EnchiladaSOS Enchilada
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Na dużej patelni, brown mielonej wołowiny z solą czosnkową i cebulą w proszku; odcedzić tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekana Biała Cebula (z 1 Dużej Lub 2 Małych Cebul)Posiekana Biała Cebula (z 1 Dużej Lub 2 Małych Cebul)
5 Do 6 Plasterków Sera Mozzarella5 Do 6 Plasterków Sera Mozzarella
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Z mięsem wymieszać rozgrzaną fasolę i 1/2 szklanki przygotowanego sosu enchilada.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS EnchiladaSOS Enchilada
Fasola RefriedFasola Refried
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
5
Zanurz tyle tortille kukurydziane, aby pokryć dno naczynia zapiekanki 3 quart w pozostałym sosie enchilada. Ułóż tortille w naczyniu. Łyżka w połowie mieszanki mięsa, obejmujące tortille.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS EnchiladaSOS Enchilada
Tortilla KukurydzianaTortilla Kukurydziana
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
6
Połowę serów Cheddar i Monterey Jack rozłóż na mięsie. Przykryć kolejną warstwą tortille zanurzone w sosie enchilada. Łyżka w pozostałej mieszaninie mięsa i wierzchu ostatnią warstwą tortille zanurzone w sosie enchilada.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS EnchiladaSOS Enchilada
Ser Monterey JackSer Monterey Jack
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Kraft® Ostry Ser CheddarKraft® Ostry Ser Cheddar
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
7
Pozostałą część sosu polać warstwami i polać pozostałym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
8
Przykryć i piec w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
9
Wyjąć z piekarnika i odstawić na 5 minut przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia9
Magazyn