Zapiekane taco z tuńczykiem Ahi z azjatyckim sosem śliwkowym

Zapiekane taco z tuńczykiem Ahi z azjatyckim sosem śliwkowym
Przepis zapiekane taco z tuńczykiem Ahi z azjatyckim sosem śliwkowym jest gotowy w około 55 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis służy 12 i kosztuje 69 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 187 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz majonez, grubo zmielony pieprz, kapustę napa i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Seared Sea przegrzebki na Azjatyckie Slaw, Tuńczyk Zapiekany Sezamem Z Warzywną Sałatą, oraz Smażone Steki Z Tuńczyka Azjatyckiego.

Instrukcje

1
Wytnij Skórki wonton za pomocą 2-calowego noża do kół. Użyj taco Shell kosz i głębokie smażyć wontons aż złoty brązowy i firmy.
2
Wyjąć muszle taco z oleju, pozostawić do ostygnięcia i doprawić solą morską.
Składniki, których będziesz potrzebować
TuzinTuzin
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
1
Połącz kapustę, paprykę i cebulę w średniej wielkości misce do mieszania. W osobnej misce połącz majonez, 1 łyżkę octu ryżowego, 1 łyżkę cukru, olej sezamowy i nasiona sezamu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
2
Dobrze wymieszać i połączyć z kapustą i papryką do marynowania przez około 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
1
Rozgrzej średni rondel na średnim ogniu. Gdy patelnia jest gorąca, dodaj olej roślinny, czosnek, imbir i anyż.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Saute przez około 45 sekund, lub aż czosnek zaczął gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
3
Dodaj 1/4 szklanki octu ryżowego, 1/4 szklanki cukru i śliwki w puszkach. Nadal saute, aż wszystkie składniki są miękkie i odstawić do ostygnięcia. Po ochłodzeniu przecieru śliwki w pionowym blenderze i rezerwy do montażu taco.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
Pokroić tuńczyka na kłody około 1-cal przez 1-cal przez 4-cale. Obficie posmarować pieprzem i odrobiną soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
2
Rozgrzać saute patelni aż bardzo gorąco; dodać 1 łyżka oleju roślinnego i tuńczyka sear ze wszystkich stron przez około 15 sekund na stronie. Upewnij się, że po prostu sear Na Zewnątrz tuńczyka i nie pozwalają wewnątrz gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Wyjąć z ognia i szybko przechowywać w lodówce. Po ostygnięciu pokroić w plasterki o grubości 1/8 cala.
1
Wypełnij każdą skorupę taco odrobiną azjatyckiej slaw, umieść plasterek tuńczyka na wierzchu slaw, a następnie skropić odrobiną sosu śliwkowego. Smacznego!
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos śliwkowySos śliwkowy
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda

Składniki

113Orzechy dowolne (posiekane)świeży tuńczyk Ahi (żółtopłetwy) świeży tuńczyk Ahi (żółtopłetwy)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)sezam czarnysezam czarny1oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 obroty patelni i trochę do skropieniaczosnek mielonyczosnek mielony0smallszielona papryka pokrojona w kostkęzielona papryka pokrojona w kostkę596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiGruboziarnisty czarny pieprzGruboziarnisty czarny pieprz1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 ogórek angielski, obrany, pozbawiony nasion i pokrojony w cienkie plasterki1 ogórek angielski, obrany, pozbawiony nasion i pokrojony w cienkie plasterki0głowykapusta pekińska, posiekanakapusta pekińska, posiekana227Orzechy dowolne (posiekane)połówki śliwek w syropiepołówki śliwek w syropie596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiczerwona papryka pokrojona w kostkęczerwona papryka pokrojona w kostkę0smallsczerwona cebula pokrojona w kostkęczerwona cebula pokrojona w kostkę596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiocet winny ryżowyocet winny ryżowy1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)ocet winny ryżowyocet winny ryżowy11 funt cukinii,1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych57Orzechy dowolne (posiekane)szklanka mrożonego edamame, rozmrożonaszklanka mrożonego edamame, rozmrożona1Scotch Bonnet Chile, posiekaneScotch Bonnet Chile, posiekane596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2(zima)2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipapryka żółta pokrojona w kostkępapryka żółta pokrojona w kostkę11 funt cukinii,świeży imbir, tarty na mikropłytce lub małych otworach na tarce pudełkowejświeży imbir, tarty na mikropłytce lub małych otworach na tarce pudełkowej

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Ahi Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk ahi, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe również ładnie się sparuje, szczególnie jeśli twój Ahi tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Góra Dzielny Merlot z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 59 dolarów za butelkę.
Góra Dzielny Merlot
Góra Dzielny Merlot
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
KuchnieAzjatyckie
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn