Włoskie kiełbaski z brokułami Rabe i polentą

Włoskie kiełbaski z brokułami Rabe i polentą
Włoskie kiełbaski z brokułami Rabe i Polenta może być tylko dodatek szukasz. Ten przepis służy 2. Na 2,17 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 363 kalorie. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka ząbków czosnku, brokuły rabe, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Brokułowy Rabe z grzankami Polenta, Kiełbasa i brokuły Rabe z polentą, oraz Jedz za 8 dolców: Polenta z brokułami Rabe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia w dużej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać kiełbaski. Patelnia przykryć i gotować, aż kiełbaski są brązowe i gotowane przez, O 8 protokół na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Przenieść kiełbaski na talerz; namiot z folią, aby utrzymać ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Dodać czosnek do kapie w tej samej patelni i wymieszać 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać brokuły rabe i 1/2 szklanki bulionu. Patelnia przykryć i gotować, aż brokuły rabe jest chrupiące-przetargu, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brokuł RabeBrokuł Rabe
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
W międzyczasie podgrzać 2 łyżki oleju w ciężkim dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Dodaj polentę; zacieru z masher ziemniaków, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
8
Wymieszać w pozostałej 1/2 szklanki bulionu i sera. Dusić, aż polenta ogrzewa się przez, o 5 protokół. Polentę doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PolentaPolenta
SerSer
BulionBulion
9
Łyżka polenta na 2 talerze. Top z kiełbasą i brokułami rabe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brokuł RabeBrokuł Rabe
KiełbasaKiełbasa
PolentaPolenta

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 62 dolarów.
Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione
Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień. Mocny i bogaty w pikantne i balsamiczne nuty, a następnie aromaty owoców czerwonych jagód. Delikatne, eleganckie taniny zachwycają podniebienie zapowiadając przyjemny i długi posmak.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia35
Magazyn