Włoskie Ciasteczka Czekoladowe

Włoskie Ciasteczka Czekoladowe
Włoskie ciasteczka czekoladowe mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru deserów. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 192 kalorie. Ten przepis służy 48 i kosztuje 26 centów za porcję. Jest to bardzo przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jeśli masz czekoladę, kakao w proszku, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 17%, co nie jest tak doskonałe. Spróbuj Włoskie Ciasteczka Czekoladowe, Włoskie Ciasteczka Czekoladowe Bez Jajek, oraz Czekoladowe Ciasteczka Z Włoskim Masłem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Przesiać 3 szklanki mąki dwa razy. W dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, biały cukier i kakao. Śmietana 1 szklanka masła lub margaryny; zmiksować do mieszanki mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
MasłoMasło
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
KremKrem
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
3
Dodaj 1/3 szklanki mleka, 1 łyżeczkę wanilii i orzechy.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
MlekoMleko
OrzechyOrzechy
4
Dokładnie wymieszać dłońmi, aż do dobrze wymieszanego. (Ciasto powinno być konsystencją skorupy ciasta, ale nie lepkie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
CiastoCiasto
5
Na każde ciastko odpiąć około 1 łyżeczki ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
CiastoCiasto
6
Tocz ręce w kulki, każda o średnicy około jednego cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
7
Umieść na wysmarowanych blachach do pieczenia. Nie spłaszczyć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
8
Piec około 10 minut, aż lekko rumiane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Wyjąć z blach do pieczenia; ostudzić na stojakach. Gdy ostygnie, obficie skropić polewą czekoladową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polewa CzekoladowaPolewa Czekoladowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
10
Posypać posypką cukierków w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
PosypkiPosypki
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
11
Aby polewa czekoladowa: stopić kwadraty czekoladowe na małym ogniu. Śmietanę z 1 łyżką masła lub margaryny, 1 łyżeczką wanilii i 2 szklankami cukru cukierniczego. Stopniowo dodawać gorące mleko, ubijając, aż będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polewa CzekoladowaPolewa Czekoladowa
CzekoladaCzekolada
MasłoMasło
WaniliaWanilia
KremKrem
CukierCukier
MlekoMleko

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 85 dolarów za butelkę.
Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione
Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione
Jasny rubinowy kolor i oszałamiająca koncentracja zapachów. Eteryczne, owocowe, kwiatowe i balsamiczne nuty podkreślają świeżą elegancję. Nuty wiśni, wiśni, czereśni, wiśni morelowej, fiołka, mięty, anyżu, cynamonu. Cały jego blask wyraża się w podniebieniu z niezwykłą równowagą pomiędzy koncentracją kwasowości i elegancji. Powracają typowe nuty czerwonych owoców przedłużone przez słodkie taniny i doznania mineralne. Czysty, elegancki, trwały i delikatny.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje48
Ocena Zdrowia1
Magazyn