Włoski Spaghetti Squash
Włoska Dynia Spaghetti może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru przystawek. Jedna porcja zawiera 228 kalorii, 6G białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 1,39 USD za porcję. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Udaj się do sklepu i weź wodę, sól, bazylię i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów śródziemnomorskiego jedzenia. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowy i pierwotny dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 42%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Włoski Nadziewane Spaghetti Squash, Dynia Spaghetti Po Włosku, oraz Włoski Pieczone Spaghetti Squash.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Wlej wodę do naczynia do pieczenia i umieść w naczyniu przekrojone na pół ścięte boki squasha.
Piec squash w nagrzanym piekarniku, aż widelec bardzo łatwo przebije skórę, około 45 minut.
Niech squash gotować podczas przygotowywania pozostałej części receptury.
Rozpuść masło z oliwą z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Podsmaż cebulę na gorącym maśle, aż zmięknie, około 5 minut.
Dodaj czosnek i smaż dalej, aż będzie pachnący, jeszcze około 1 minuty.
Mieszankę cebulową polać pokrojonymi w kostkę pomidorami; doprawić bazylią.
Przykryj patelnię, zmniejsz ogień do średnio niskiego i gotuj na wolnym ogniu, aż pomidory będą miękkie, około 30 minut; dopraw solą i pieprzem.
Gdy squash jest wystarczająco chłodny, aby go obsłużyć, użyj widelca, aby usunąć miąższ ze skóry w pasmach. Wymieszaj dynię i parmezan z mieszanką pomidorów. Załóż pokrywę na patelnię i gotuj, aż squash się rozgrzeje, jeszcze 5 do 10 minut.
Posyp danie dodatkowym parmezanem do podania.