Węgorz Smażony

Węgorz Smażony
Jeśli masz z grubsza 1 godzina i 32 minuty do spędzenia w kuchni smażony Węgorz może być niesamowity pescatarian przepis do wypróbowania. Za $3.97 za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 469 kalorii, 24g białka, oraz 27g tłuszczu. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Ten przepis z Foodnetwork wymaga przypraw do owoców morza, masła, białego wina i mieszanego oleju. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%, który jest solidny. Podobne przepisy to Plastry Węgorza Smażone Na Sucho, Węgorz Smażony Z Czarną Fasolą, oraz Węgorz Z Grilla.

Instrukcje

1
Oczyść i obierz węgorza, a następnie pokrój na kawałki. W dużej misce wymieszaj 1 szklankę mąki, przyprawy, olej, czosnek, cebulę i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CebulaCebula
WęgorzWęgorz
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodaj węgorza do tej mieszanki, a następnie marynuj w lodówce przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WęgorzWęgorz
3
Pogłębiaj marynowanego węgorza w mące. Na patelni do smażenia na średnim ogniu obsmaż węgorza na złoty kolor, około 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WęgorzWęgorz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj białe wino i gotuj, aż zmniejszy się o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino BiałeWino Białe
5
Dodaj masło i gotuj, aż się rozpuści i lekko się zrumieni. Podziel węgorza na 4 talerze i polej sosem maślanym.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SOSSOS
WęgorzWęgorz
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 32 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn