Wędzony Łosoś Deviled Eggs
Wędzony łosoś może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Ta przystawka ma 83 kalorie, 5G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 16 i kosztuje $1.21 za porcję. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 54 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś śmietanę, sól koszerną, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Jajka zapiekane z wędzonym łososiem, Wędzony Łosoś Deviled Eggs, oraz Wędzony Łosoś Deviled Eggs dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść jajka w garnku wystarczająco dużym, aby pomieścić je w jednej warstwie. Przykryć jajka zimną wodą i doprowadzić do pełnego wrzenia na dużym ogniu. Jak tylko woda się zagotuje, wyłącz ogień, przykryj garnek i odstaw jajka na 15 minut.
Odcedzić jajka i napełnić garnek zimną wodą. Odstawić do ostygnięcia jajek.
Jajka obrać, a następnie pokroić na pół wzdłuż.
Żółtka umieścić w misce miksera elektrycznego wyposażonego w przystawkę do łopatek i ułożyć białka na talerzu w jednej warstwie z pokrojonymi bokami do góry i posypać solą.
Do żółtek dodać śmietanę, serek, majonez, sok z cytryny, szczypiorek, łosoś, sól i pieprz. Beat na średniej prędkości, aż puszysty. Małą łyżeczką napełnij białka mieszaniną żółtka. Przykryj luźno folią (nie chcesz spłaszczyć nadzienia) i przechowuj w lodówce przez 30 minut, aby smaki się zmiksowały.
Gotowy do podania, udekorować łyżką łososia ikry i dodatkowym posiekanym szczypiorkiem.
Posypać solą i pieprzem i podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Chateau Ste. Michelle Indian Wells Chardonnay wino z 5 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau