Wędzona Sieja Gefilte ryba z majonezem chrzanowym

Wędzona Sieja Gefilte ryba z majonezem chrzanowym
Przepis wędzona Sieja Gefilte ryba z majonezem chrzanowym jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników Żydowskiego jedzenia. Ten przepis sprawia, że 15 porcji z 430 kalorii, 15g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 2,44 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz majonez, sola, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako przystawka. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Wędzona Sieja Gefilte ryba w sosie cytrynowo-chrzanowym, Gefilte ryba ze świeżym buraczanym chrzanem, oraz Gefilte Fish Loaf z kremem Buraczano-chrzanowym.

Składniki

1Głowana 1 ananasana 1 ananasa1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipokrojona w plasterki obrana marchewkapokrojona w plasterki obrana marchewka1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)liście kopru posiekane (opcjonalnie)liście kopru posiekane (opcjonalnie)1DużeCrack 3 z 4 jaj do miski miksera, i ubić, aż Spieniony i zagęszczony, - 3-4 protokół. Dodaj marchew / cebula/scallion / Maca mieszanki posiłku, i dobrze wymieszaćCrack 3 z 4 jaj do miski miksera, i ubić, aż Spieniony i zagęszczony, - 3-4 protokół. Dodaj marchew / cebula/scallion / Maca mieszanki posiłku, i dobrze wymieszać4jajajaja15Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyRyba GefilteRyba Gefilte15Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyWędzona Sieja Gefilte ryba z majonezem chrzanowymWędzona Sieja Gefilte ryba z majonezem chrzanowym15Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyadaptacja z wędzonej białej ryby Gefilte Jayne Cohen z sosem cytrynowo-chrzanowym w Bon Appetit, Maj 2002adaptacja z wędzonej białej ryby Gefilte Jayne Cohen z sosem cytrynowo-chrzanowym w Bon Appetit, Maj 20022ząbki czosnku, prasowaneząbki czosnku, prasowane796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkichrzan preparowanychrzan preparowany1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 szalotka, starta lub posiekana1 szalotka, starta lub posiekana2(zima)1 szalotka, starta lub posiekana1 szalotka, starta lub posiekana1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiMączka z macyMączka z macy2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 ogórek angielski, obrany, pozbawiony nasion i pokrojony w cienkie plasterki1 ogórek angielski, obrany, pozbawiony nasion i pokrojony w cienkie plasterki15Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyMajonez ChrzanowyMajonez Chrzanowy15daje paszteciki, w zależności od wielkości pasztecików i ilości dodatkowego wymaganego posiłku z macądaje paszteciki, w zależności od wielkości pasztecików i ilości dodatkowego wymaganego posiłku z macą2(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana cebulaposiekana cebula0(może być lub przeglądać)8 (U-12) krewetek8 (U-12) krewetek1(może być lub przeglądać)1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekane szalotkiposiekane szalotki680Orzechy dowolne (posiekane)sola (lub inne łagodne ryby, takie jak flądra), pokrojone w kostkęsola (lub inne łagodne ryby, takie jak flądra), pokrojone w kostkę340Orzechy dowolne (posiekane)sieja wędzona, płatkowana z kościsieja wędzona, płatkowana z kości

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia9
Magazyn