Wołowina Rendang
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Wołowina Rendang może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 466 kalorii, 32G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,86 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka stek z polędwicy bez kości, ząbki czosnku, mleko kokosowe, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby wykorzystać gotowany ryż, można śledzić to danie główne z Śniadaniowy Pudding Ryżowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%. Spróbuj Indonezyjska Wołowina Rendang (Rendang Sapi), Wołowina Rendang, oraz Wołowina Rendang dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyciąć tłuszcz ze steku; pokroić stek w kostkę 1/2 cala.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na dużym ogniu.
Dodaj stek; gotować 4 minuty lub aż stek traci swój różowy kolor.
Dobrze odcedzić i odstawić. Wycierać kapiele z patelni papierowym ręcznikiem.
Umieść patelnię pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu do gorąca.
Dodać szalotki i dalej 4 składniki (szalotki przez czosnek); podsmażyć 1 minutę. Powrót stek na patelni. Wymieszać 2 szklanki bulionu; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 45 minut. Wymieszać z pozostałym bulionem; przykryć i gotować na wolnym ogniu 45 minut lub aż stek będzie miękki.
Wyjąć z ognia; wymieszać z mlekiem kokosowym i solą.
Podawać na ryżu; posypać kolendrą.