Wiśniowy Krem Jalousie Pie
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na deser, więc dać Wiśniowy krem Jalousie Pie spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 949 kalorii, 19g białka, oraz 58 g tłuszczu każdy. Na $2.3 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz wiśnie, budyń w proszku, cukier puder i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ciasto Z Kremem Kokosowym, Ciasto Wiśniowe, oraz Świąteczny squash jalousie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Śmietanę i mleko umieścić w rondlu na średnim ogniu i doprowadzić do duszenia.
Umieścić żółtka, cukier, ekstrakt z wanilii i budyń w proszku w dużej misce i ubijać razem, aż będzie gładka.
Gorące mleko i śmietanę zalewamy mieszanką jajeczną ciągle ubijając. Pozostawić do ostygnięcia.
Rozgrzej piekarnik do 200C / 204° / Gaz
Umieść blachę do pieczenia w piekarniku, aby rozgrzać.
Wytnij ciasto francuskie na pół i rozwałkuj jeden kawałek na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej, aż otrzymasz prostokątny arkusz o wymiarach 12 x 8 cali. Ostrożnie umieść na prostokątnej patelni o wymiarach 11 x 7 cali i głębokości około 2 cali. Nakłuj całą bazę widelcem.
Rozprowadź schłodzony krem do puszki, a następnie ułóż wiśnie na wierzchu.
Rozwałkuj pozostały kawałek ciasta na prostokąt o wymiarach 12x6 cali.
Brzegi ciasta posmarować odrobiną mleka, a następnie położyć drugi arkusz ciasta na wierzch nadzienia i delikatnie docisnąć, aby uszczelnić.
Umyj wierzch większą ilością mleka i posyp granulowanym cukrem.
Umieść puszkę w lodówce, aby schłodzić na 15 minut.
Przed włożeniem do piekarnika wykonaj nacięcia w cieście ostrym nożem, aby odsłonić nadzienie.
Umieścić ciasto na rozgrzanej blasze i piec przez 10 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 163°/160°C i nadal piec przez kolejne 45 minut, aż ciasto będzie złoty i gotowane przez.
Pozostawić do ostygnięcia na 10 minut przed wyjęciem z patelni, a następnie podawać na ciepło lub na zimno pokrojone w kwadraty.