Mahimahi z tajskim zielonym Curry

Mahimahi z tajskim zielonym Curry
Przepis Mahimahi z tajskim zielonym Curry może zaspokoić indyjskie pragnienie w okolicy 20 minut. Jedna porcja zawiera 769 kalorii, 40g białka, oraz 50 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na $7.89 za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób lubiło to danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Mieszanka cukru, ryżu, mahimahi i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać gotowany ryż, można śledzić to danie główne z Śniadaniowy Pudding Ryżowy jako deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest znakomite. Spróbuj Domowa Tajska Zielona Pasta Curry (I Łatwe Tajskie Zielone Curry), Tajskie zielone Curry z indykiem i cukinią w zielonym sosie Curry z mleka kokosowego, oraz Tajskie warzywa zielone Curry, jak zrobić Tajskie warzywa zielone Curry dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać grill do wysokiej (450 do 550).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Czyste 2/3 szklanki liści bazylii, 1 puszka mleka kokosowego i pasta curry w blenderze. Gotować mieszaninę w rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż do bąbelków, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Bazyliaświeża Bazylia
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
Pasta CurryPasta Curry
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Dodaj pozostałą puszkę mleka kokosowego, 1/2 szklanki wody, sos rybny i cukier. Gotować sos na niskim wrzenia, aż zgęstnieje, 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
Sos RybnySos Rybny
SOSSOS
CukierCukier
WodaWoda
4
Rybę zalać 3-4 łyżkami. SOS. Paprykę zalać około 2 łyżkami. SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
SOSSOS
RybyRyby
5
Ruszt do gotowania oleju, za pomocą szczypiec i wad z olejowanych ręczników papierowych. Papryka Grill, pokryte, obracając raz, aż zbrązowieje, 4 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
SzczypceSzczypce
6
Przenieść na talerz. Grill ryby, pokryte, obracając raz, aż tylko gotowane przez, 3 do 5 protokół. Za pomocą szerokiej szpatułki ostrożnie przenieś na inną płytę.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Łyżka ryżu na duży talerz i top z rybą. Pozostałą bazylię cienko pokroić. Połówkę sosu polać rybą, polać papryką i posypać bazylią.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
BazyliaBazylia
SOSSOS
RybyRyby
RyżRyż
8
Podawać z limonką i sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
SOSSOS

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Skyfall Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
Skyfall Pinot Gris
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia58
Magazyn