Wilgotne podudzia
Jeśli masz około 5 godzin i 10 minut do spędzenia w kuchni, Moist Drumsticks mogą być świetnym przepisem bezglutenowym i bezmlecznym do wypróbowania. Za 92 centy za porcję otrzymasz danie główne dla 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 27 g białka, 5 g tłuszczu i łącznie 223 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Taste of Home wymaga sosu sojowego, sosu pomidorowego, wody i udek z kurczaka. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 38%. Podudzia imbirowe, pikantne podudzia i diabelskie podudzia są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umieść podudzia w 5-qt. powolna kuchenka. W małej misce połącz sos pomidorowy, sos sojowy, brązowy cukier i czosnek; polej kurczaka. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 5-6 godzin lub do momentu, gdy termometr wskaże 180°.
Wyjmij kurczaka na półmisek; trzymaj się ciepło. Odtłuszczaj tłuszcz z soków kuchennych; przełożyć do małego rondelka. Doprowadzić płyn do wrzenia.
Połącz skrobię kukurydzianą i wodę, aż będzie gładka. Stopniowo wmieszać na patelnię. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.