Wielowarstwowy Chleb Anchois
Wielowarstwowy chleb anchois jest bezmleczne i pescatariańskie przepis z 12 porcjami. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 173 kalorie, 4G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Jeśli masz mąkę z kaszy mannej, sól, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ciasto Wielowarstwowe Z Orzechami Bliskowschodnimi (Baklava), Makaron Z Dodatkiem Okruchów Chleba Anchois, oraz Pieczony Kalafior Z Bułką Tartą Anchois dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać razem wodę i drożdże w małej misce, aż drożdże się rozpuszczą i odstawić do pienienia, o 5 protokół. (Jeśli mieszanina nie pieni się, Odrzuć i zacznij od nowa z nowymi drożdżami.) Wymieszać olej z mieszaniną drożdżową. Pulse razem " 00 " mąka, kasza manna, i sól w robocie kuchennym, aż połączone. Po uruchomieniu silnika wlać mieszaninę drożdży i przetworzyć, aż powstanie mokre ciasto.
Ciasto przełożyć z miski na lekko posypaną mąką powierzchnię i kilka razy delikatnie zagnieść, aż będzie gładkie. Uformować ciasto w kulkę i przenieść do naoliwionej dużej miski, obracając się do płaszcza. Miskę luźno przykryć folią i ręcznikiem kuchennym.
Niech ciasto rośnie w miejscu bez przeciągów w ciepłej temperaturze pokojowej, aż podwoi się luzem, 1 do 1 1/2 godziny.
Wymieszać wszystkie składniki oleju w małej misce, aż dobrze połączone.
Lekko posmarować 8-calową kwadratową patelnię do pieczenia. Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i kilka razy zagnieść, aby usunąć powietrze.
Rozwałkuj ciasto na dobrze posmarowanej mąką powierzchni na około 18-calową okrągłą (1/8 cala grubości).
Rezerwy 1 łyżka oleju przyprawione i szczotka pozostały olej na okrągło ciasta, pozostawiając 1/4-calowy granicy wokół krawędzi. Mocno zwinąć ciasto jelly-roll stylu i szczypta szew do uszczelnienia (niektóre nadzienie będzie wyciekać podczas toczenia). Ułóż stronę szwu rolki w dół i uformuj w cewkę, a następnie przenieś do naoliwionej patelni. Delikatnie naciśnij cewkę, aby lekko spłaszczyć, a następnie przykryj patelnię luźno folią i ręcznikiem kuchennym.
Pozostawić do wzrostu w ciepłej temperaturze pokojowej, aż podwoi się luzem, około 1 godziny.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°.
Wymieszać wierzch ciasta z zarezerwowanym olejem i piec do bladego złota, a góra i spód są chrupiące, 35 do 40 minut. Podnieś chleb z patelni metalową łopatką i przenieś, prawą stroną do góry, aby całkowicie ostygnąć na stojaku, około 1 godziny.
Podawać chleb cienko pokrojony.
* Dostępne w fornobravo.com.
** Dostępne w D. Coluccio & Sons (718-436-6700).
Uwaga dla kucharzy: pieczywo dobrze zapakowane w folię, w temperaturze pokojowej 2 dni lub zamrożone 1 miesiąc.