Wielokolorowe steki z papryki z cebulą balsamiczną

Wielokolorowe steki z papryki z cebulą balsamiczną
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj wielobarwnych steków z papryką z cebulą balsamiczną. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 513 kalorii, 51g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Na $7.35 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest idealny do valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać sól, steki wołowe bez kości, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowane steki z cebulą balsamiczną, Steki Delmonico z cebulą balsamiczną i sosem Stekowym, oraz Wielobarwna Sałatka Paprykowo-fasolowa z ricottą Salatan i ziołami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozpuścić 1 1/2 łyżki masła z 1 1/2 łyżki oliwy z oliwek na 12-calowej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać cebulę i wymieszać z 1/2 łyżeczki soli. Przykryć i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula kuleje, o 8 protokół. Odsączyć i posypać cukrem. Zwiększyć ciepło do średnio wysokiego i mieszać często, aż cebula zacznie brązowieć, 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
CukierCukier
SólSól
3
Dodać ocet balsamiczny i 1 1/2 łyżeczki liści tymianku; mieszać często, aż płyn odparuje, 1 do 2 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet BalsamicznyOcet Balsamiczny
TymianekTymianek
4
Wypłukać steki i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
5
Posyp lekko obie strony solą, a następnie posmaruj pieprzem. Pozostałą 1/2 łyżki masła roztopić z 1/2 łyżki oliwy z oliwek na 12-calowej patelni żaroodpornej na średnim ogniu (podzielić na dwie patelnie, jeśli w jednej nie ma miejsca na steki).
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
MasłoMasło
PieprzPieprz
StekStek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj steki i gotować, aż dobrze rumiane na dnie, 4 do 5 protokół. Obróć steki i gotować, aż zacznie brązowieć po drugiej stronie, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
7
Przenieś patelnię do piekarnika 375 i piecz do średnio rzadkiego (wciąż różowy w środku; Wytnij do testu), 7 do 8 minut lub do tak, jak chcesz (steki będą nadal gotować przez kilka minut po wyjęciu ich z piekarnika).
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
8
Przełożyć steki na ciepłe talerze. Łyżka cebuli na wierzch i posypać pozostałym 1 1/2 łyżeczki liści tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
TymianekTymianek
CebulaCebula
StekStek

Wyposażenie

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino można spróbować jest Matanzas Creek Alexander Valley Merlot. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Średni fioletowy kolor. Smaki śliwki satsuma, malin pokrytych ciemną czekoladą i aromatów ziela angielskiego przede wszystkim. Na podniebieniu jest to klasyczny Merlot o dobrej koncentracji. Jest pikantny i średnio treściwy z aksamitnymi taninami. Domowa tarta wiśniowa i aromaty drewna sandałowego są łatwo wyczuwalne podczas degustacji.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia28
Magazyn