West Coast Halibut Fish and Chips z domowym sosem tatarskim

West Coast Halibut Fish and Chips z domowym sosem tatarskim
West Coast Halibut Fish and Chips z domowym sosem tatarskim może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Przepis ten służy 4. Jedna porcja zawiera 1327 kalorii, 61g białka, oraz 62g tłuszczu. Na 10,49 zł / porcja, ten przepis okładki 57% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz koszerną sól i pieprz, śmietanę, natkę pietruszki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć żółtka, można śledzić to danie główne z Morelowe Okruchy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Z łyżką wynik 80% to danie jest solidne. Podobne przepisy są Ryba Z Frytkami Z Domowym Sosem Tatarskim Przepis, Paluszki rybne z halibuta z koperkowo-kaparowym sosem tatarskim, oraz Smażony dorsz na rybę i frytki z sosem tatarskim.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Ziemniaki piec na tacy w gorącym piekarniku przez 30 do 45 minut - aż nóż zmięknie. Można to zrobić w nocy przed lub przed czasem.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
3
Każdy ziemniak pokroić na 6 lub 8 klinów w zależności od wielkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
4
Podgrzej 3 cale oleju w frytkownicy. Lub możesz podgrzać 3 cale oleju w głębokim garnku. Zacznij od smażenia połowy klinów na raz przez 4 do 5 minut, aż będą chrupiące i brązowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
5
Odcedzić na papierowych ręcznikach i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
6
W dużej misce wymieszać mąkę i skrobię kukurydzianą. Mieszaninę mąki doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Zrób studnię w środku i stopniowo wlej sodę klubową i żółtka jaj podczas ubijania. Pracuj od środka powoli łącząc suche składniki, tworząc gładkie ciasto. Filety rybne lekko posmarować przyprawioną mąką, a następnie zanurzyć w cieście i usmażyć w oleju 375 stopni F. Smażyć przez 4-5 minut, aż chrupiące i złocisto brązowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały RyżDo Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały Ryż
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
Woda GazowanaWoda Gazowana
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Słoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I PosiekanychSłoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I Posiekanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Majonez Do WiązaniaMajonez Do Wiązania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
7
Zdjąć i osuszyć na papierowych ręcznikach, a następnie doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
8
Podawać z chrupiącymi smażonymi liśćmi pietruszki i klinami cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
1
W małej misce wymieszać wszystkie składniki sosu tatarskiego. Odstawić do lodówki na 10 do 15 minut przed podaniem, aby smaki się połączyły.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos TatarskiSos Tatarski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Majonez Do WiązaniaMajonez Do Wiązania

Składniki

596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikapary, posiekanekapary, posiekane4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiClub sodaClub soda596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekane kornichonyposiekane kornichony1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiskrobia kukurydzianaskrobia kukurydziana2żółtka jajżółtka jaj2(zima)posiekana pietruszka z płaskim liściemposiekana pietruszka z płaskim liściem4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąkamąka1pęczkiświeża pietruszka z płaskim liściem, do dekoracjiświeża pietruszka z płaskim liściem, do dekoracji2(zima)świeży estragon, drobno posiekanyświeży estragon, drobno posiekany4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŚwieży mielony czarny pieprzŚwieży mielony czarny pieprz907Orzechy dowolne (posiekane)Filety z halibuta Zachodniego Wybrzeża (1 cała strona ryb bez kości i skórki)Filety z halibuta Zachodniego Wybrzeża (1 cała strona ryb bez kości i skórki)1cytrynowy, soczystycytrynowy, soczysty4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz4cytryny pokrojone w kliny, do dekoracjicytryny pokrojone w kliny, do dekoracji2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 ogórek angielski, obrany, pozbawiony nasion i pokrojony w cienkie plasterki1 ogórek angielski, obrany, pozbawiony nasion i pokrojony w cienkie plasterki6largesziemniaki russetziemniaki russet21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkichipsy toffi i półsłodkie chipsy czekoladowechipsy toffi i półsłodkie chipsy czekoladowe4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej roślinny do głębokiego smażeniaOlej roślinny do głębokiego smażenia

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to świetny wybór dla halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej delikatnej białej ryby. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, mogą nawet poradzić sobie z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Attems Ramato Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4,4 na 5 gwiazdek i ceną około 14 dolarów za butelkę.
Attems Ramato Pinot Grigio
Attems Ramato Pinot Grigio
Pinot Grigio Ramato kontynuuje tradycję Republiki Weneckiej, ponieważ "ramato", czyli coppery, było terminem odnoszącym się do Pinota Grigio w umowach. Specjalna praktyka winifikacji doprowadziła do użycia tego terminu: moszcz pozostaje w kontakcie ze skórkami przez 24 godziny i ta praktyka nadaje winu bardzo charakterystyczny miedziany odcień. Attems Cupra Ramato szczyci się bogatym, owocowym bukietem i otwiera się na podniebienie pełne i ciężkie, z wieloaspektowymi flavors.It jest idealny w połączeniu z tłustymi rybami, z delikatnym lub roślinnym antipasti, idealnym towarzyszem letnich potraw i jest pyszny, a także aperitifem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia69
Magazyn