Przepis West African Peanut Chicken może zaspokoić swoje afrykańskie pragnienie w przybliżeniu 40 minut. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje $2.99 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 58g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 608 kalorii. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz pomidory, pomidory, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć pomidory można śledzić to danie główne z Pink Peony Popcorn Balls jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to West African Peanut-Kurczak Gulasz, West African Peanut Soup, oraz West African Peanut Soup.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej na dużym ogniu przez 3 do 4 minut w głębokim garnku lub dużej patelni ciężkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Garnek
2
Dodać kawałki kurczaka, po połowie, i smażyć z obu stron, aż ładnie rumiane. Gdy wszystkie kawałki kurczaka są ugotowane, odstawić do przykrytej miski, aby się ogrzać.
Afrykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinotage, Chenin Blanc i Riesling. Najlepsze wino do potraw afrykańskich będzie zależeć od dania, ale owocowe, aromatyczne białe wino jest bezpiecznym wyborem dla pikantnych potraw, podczas gdy pinotage byłby tradycyjnym meczem dla kuchni południowoafrykańskiej. Fairview Pinotage z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.