Wegetariański gulasz z zielonego Chile

Wegetariański gulasz z zielonego Chile
Wegetariański gulasz z zielonego chili to przepis bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo-wegetariański i wegański, składający się z 8 porcji. Ta przystawka zawiera 180 kalorii, 6 g białka i 3 g tłuszczu na porcję. Za 1,16 USD za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis polubiło 43 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z Allrecipes wymaga soli, czosnku, szpinaku i selera. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 35 minut. Dzięki temu przepisowi jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowa. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 95%, to danie jest wspaniałe. Gulasz z zielonego chili, gulasz z zielonego chili i gulasz z zielonego chili są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozgrzej oliwę z oliwek w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Dodać czosnek, cebulę, marchew, seler, ziemniaki, chili w proszku, paprykę, sól i pieprz. Gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki staną się złotobrązowe, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
3
Do garnka wrzuć żółtą dynię, liście szpinaku, kukurydzę, fasolę pinto i dynię spaghetti. Kontynuuj mieszanie, aż liście szpinaku zwiędną, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spaghetti SquashSpaghetti Squash
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
Squash żółtySquash żółty
Fasola PintoFasola Pinto
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Do mieszanki wlać bulion warzywny, wodę i zielone chilli. Jeśli to konieczne, dodaj więcej wody, aby warzywa były przykryte. Zagotuj gulasz, następnie zmniejsz ogień do średniego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż warzywa będą miękkie, około 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Napój Soy Dream (oryginalny Smak) Lub MlekoNapój Soy Dream (oryginalny Smak) Lub Mleko
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
GulaszGulasz

Składniki

340Orzechy dowolne (posiekane)posiekana zielona papryka chileposiekana zielona papryka chile454Orzechy dowolne (posiekane)fasola pinto, osuszonafasola pinto, osuszona2largesmarchew obrana i posiekanamarchew obrana i posiekana1łodygaseler posiekanyseler posiekany01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania55Orzechy dowolne (posiekane)ziarna kukurydzy, zamrożoneziarna kukurydzy, zamrożone01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.sos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów1cebula posiekanacebula posiekana01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Do posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebulaDo posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebula01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.8 (U-12) krewetek8 (U-12) krewetek4potatoes, cut in one-inch cubespotatoes, cut in one-inch cubes11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych72Orzechy dowolne (posiekane)cooked, shredded spaghetti squash (optional)cooked, shredded spaghetti squash (optional)60Orzechy dowolne (posiekane)pakowany świeży szpinakpakowany świeży szpinak4706 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiNapój Soy Dream (oryginalny smak) lub mlekoNapój Soy Dream (oryginalny smak) lub mleko1Średnia żółta cebula, posiekana1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1żółty squash, pokrojony w kostkężółty squash, pokrojony w kostkę

Polecane wino: Cava, Shiraz, Grenache

Chili świetnie komponuje się z Cavą, Shirazem i Grenache. Te soczyste czerwone wina nie zawierają zbyt dużej ilości tanin (ważnych w przypadku pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej ujarzmić ciepło. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Juve Y Camps Brut Nature Reserva de la Familia Cava. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Juve Y Camps Brut Nature Reserva de la Familia Cava
Juve Y Camps Brut Nature Reserva de la Familia Cava
Ta Cava o bladozłotym kolorze ma aromaty dojrzałej białej brzoskwini, tostowego chleba i zielonej herbaty z nutami cytrusów cytrynowych i moreli. Równie bogate i szerokie na podniebieniu, te smaki nadal rozwijają się na podniebieniu. Świeży profil sprawia, że idealnie pasuje do pasztetów, owoców morza, tapas, paelli, grillowanego drobiu lub wędlin.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia46
Magazyn