Wegańskie Pianki
Wegańskie pianki to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 48. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 26 kalorii. Na 5 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przepis ten zachwycił 2048 osób. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Mieszanka ekstraktu z wanilanu, krem z kamienia nazębnego, izolat soi w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Wegańskie Pianki, Które Działają!, Mini słodkie ziemniaki "zapiekanki" z Wegańskie Marshmallows (featuring Inspiralized bun!), oraz Pianki Jajeczne Nog dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj kwadratową patelnię do pieczenia o wymiarach 8 na 8 cali, przesiewając mochiko na dno patelni.
Do małego rondla włożyć ½ szklanki wody i płatków agaru. Odstawić.
W rondlu ubij razem cukier i 2 łyżki mochiko.
Dodać ½ szklanki wody i ubijać, aby połączyć. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować przez kolejne 5 minut w delikatnym wrzeniu, mieszając od czasu do czasu, aby zapobiec powstawaniu grudek.
Podczas gdy mieszanka cukru i mochiko gotuje się i zagęszcza, ubijaj proszek izolatu sojowego, gumę ksantanową, gumę guar, krem z kamienia nazębnego i sól razem w misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki. Wymieszać w ½ szklanki wody. Zacznij od prędkości na niskim poziomie, aż mieszanina zostanie dobrze połączona, a następnie zwiększ prędkość do wysokiej, beat, aż mieszanina utrzyma sztywne szczyty i jest prawie potrojona w objętości, skrobanie DNA i boków miski od czasu do czasu, około 5 minut.
Gdy syrop cukrowy jest prawie gotowy, zagotować mieszankę agaru i wodę na średnim ogniu, mieszając, aby zapewnić całkowite rozpuszczenie płatków agaru.
Bardzo stopniowo zacznij mżać gorący syrop po bokach miski miksera stojącego i kontynuuj bicie z dużą prędkością, aż utworzą się błyszczące bezowe grube wstążki, 4-5 minut. Ubić w ekstrakcie z wanilii.
Powoli mżawka w gorącej cieczy agar agar i kontynuować bicie przez kolejną minutę lub tak, aż nieco grubsze, ale jeszcze ciepłe.
Rozprowadzić na przygotowanej patelni i przesiać mochiko na powierzchni. Pozostawić, aby ustawić odkryte, aż jędrne i sprężyste w dotyku, około 1 godziny.
Pokroić w kostkę i odkurzyć powierzchnie z mochiko, wytrząsając nadmiar. Przechowywać w lodówce, w zamkniętym opakowaniu do tygodnia.