Wegańskie kebaby wieprzowe
Veggie Pork Kabobs to danie główne dla 2 osób. Jedna porcja zawiera 849 kalorii , 57 g białka i 10 g tłuszczu . Za 4,95 USD za porcję ten przepis pokrywa 43% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką paprykę, koncentrat soku pomarańczowego, sos teriyaki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej i pełnej 30 . Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 75% . Kabobs wieprzowy i wegetariański , kebab wegetariański na kuskusie i kebab wegetariański z polędwicy wołowej są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W małej misce połącz koncentrat soku pomarańczowego, marmoladę i sos teriyaki.
Wlej 3/4 szklanki marynaty do dużej zamykanej plastikowej torby; dodaj wieprzowinę. Zamknij torebkę i obróć do płaszcza.
Wlej 3/4 szklanki do innej dużej plastikowej torby z możliwością wielokrotnego zamykania; dodać paprykę i cebulę. Zamknij torebkę i obróć do płaszcza. Schładzaj wieprzowinę i warzywa przez co najmniej 1 godzinę w lodówce. Przykryj i przechowuj w lodówce pozostałą marynatę do podania.
Odcedzić i wyrzucić marynatę.
Odcedzić warzywa, zachowując marynatę do posmarowania. Na metalowe lub namoczone drewniane patyczki nadziewamy na przemian wieprzowinę i warzywa.
Używając szczypiec o długich trzonkach, zwilż papierowy ręcznik olejem kuchennym i delikatnie posmaruj ruszt grilla. Grilluj kebaby bez przykrycia na średnim ogniu lub piecz w odległości 4 cali od ognia przez 12-16 minut lub do momentu, aż soki mięsne będą klarowne, często obracając i zalewając marynatą.
Podawać z zarezerwowaną marynatą.