Vanilla Bean Creme Brûlée

Vanilla Bean Creme Brûlée
Vanilla Bean Crème Brûlée może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 232 kalorie. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz żółtka jaj, szczyptę soli, mleko beztłuszczowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 24%. Spróbuj Vanilla Bean Creme Brûlée, Vanilla Bean Creme Brûlée, oraz Vanilla Bean Creme Brûlée dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 3 składniki w średnim rondlu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Podgrzać mieszaninę na średnim ogniu do 180 lub do momentu, aż małe pęcherzyki utworzą się wokół krawędzi (nie gotować), mieszając od czasu do czasu.
3
Usunąć mieszaninę mleka z ognia. Osłona i strome 30 minut. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii do mieszanki mlecznej; rezerwa fasoli do innego użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
NasionaNasiona
MlekoMleko
4
Rozgrzej piekarnik do 30
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Połączyć 1/4 szklanki cukru, żółtka i sól w średniej misce, dobrze mieszając trzepaczką. Stopniowo dodawaj mieszaninę mleka do mieszaniny żółtka jaja, stale mieszając trzepaczką. Przecedzić mieszaninę przez sito do miski; wyrzucić ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
CukierCukier
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Podzielić mieszaninę równomiernie pomiędzy 4 (4-uncji) ramekins, budyń kubki, lub płytkie naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
7
Umieść ramekiny w 13 x 9-calowej patelni do pieczenia; dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
8
Piec w 300 przez 25 minut lub aż środek ledwo porusza się, gdy ramekin jest dotykany.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
9
Wyjąć ramekiny z patelni; całkowicie schłodzić na stojaku z drutu. Przykryć i schłodzić co najmniej 4 godziny lub przez noc.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
PatelniaPatelnia
10
1 łyżkę cukru przesiać równomiernie na każdym kremie. Trzymając palnik kuchenny około 2 cale od góry każdego kremu, podgrzej cukier, przesuwając palnik tam iz powrotem, aż cukier zostanie całkowicie stopiony i karmelizowany (około 1 minuty).
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blow TorchBlow Torch
11
Podawać crme brle natychmiast lub w ciągu 1 godziny.
12
Uwaga: Jeśli nie masz latarki kuchennej, możesz polać cukrem na płycie kuchennej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blow TorchBlow Torch
PiecPiec
13
W małym, ciężkim rondlu umieść 1/4 szklanki cukru i 1 łyżkę wody. Gotować na średnim ogniu 5 do 8 minut lub aż złoty. (Oprzeć się pokusie mieszania, ponieważ może to spowodować krystalizację cukru.) Natychmiast wlać mieszaninę cukru równomiernie na zimne kremy, rozprowadzając tworząc cienką warstwę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia4
Magazyn