Vanilla Bean Creme Brûlée
Vanilla Bean Crème Brûlée może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 232 kalorie. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz żółtka jaj, szczyptę soli, mleko beztłuszczowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 24%. Spróbuj Vanilla Bean Creme Brûlée, Vanilla Bean Creme Brûlée, oraz Vanilla Bean Creme Brûlée dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w średnim rondlu.
Podgrzać mieszaninę na średnim ogniu do 180 lub do momentu, aż małe pęcherzyki utworzą się wokół krawędzi (nie gotować), mieszając od czasu do czasu.
Usunąć mieszaninę mleka z ognia. Osłona i strome 30 minut. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii do mieszanki mlecznej; rezerwa fasoli do innego użycia.
Połączyć 1/4 szklanki cukru, żółtka i sól w średniej misce, dobrze mieszając trzepaczką. Stopniowo dodawaj mieszaninę mleka do mieszaniny żółtka jaja, stale mieszając trzepaczką. Przecedzić mieszaninę przez sito do miski; wyrzucić ciała stałe.
Podzielić mieszaninę równomiernie pomiędzy 4 (4-uncji) ramekins, budyń kubki, lub płytkie naczynia do pieczenia.
Umieść ramekiny w 13 x 9-calowej patelni do pieczenia; dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Piec w 300 przez 25 minut lub aż środek ledwo porusza się, gdy ramekin jest dotykany.
Wyjąć ramekiny z patelni; całkowicie schłodzić na stojaku z drutu. Przykryć i schłodzić co najmniej 4 godziny lub przez noc.
1 łyżkę cukru przesiać równomiernie na każdym kremie. Trzymając palnik kuchenny około 2 cale od góry każdego kremu, podgrzej cukier, przesuwając palnik tam iz powrotem, aż cukier zostanie całkowicie stopiony i karmelizowany (około 1 minuty).
Podawać crme brle natychmiast lub w ciągu 1 godziny.
Uwaga: Jeśli nie masz latarki kuchennej, możesz polać cukrem na płycie kuchennej.
W małym, ciężkim rondlu umieść 1/4 szklanki cukru i 1 łyżkę wody. Gotować na średnim ogniu 5 do 8 minut lub aż złoty. (Oprzeć się pokusie mieszania, ponieważ może to spowodować krystalizację cukru.) Natychmiast wlać mieszaninę cukru równomiernie na zimne kremy, rozprowadzając tworząc cienką warstwę.