Uzbecka Puszka Piwa Kurczak

Uzbecka Puszka Piwa Kurczak
Uzbeckie piwo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,18 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis ma 1085 kalorii, 72g białka, oraz 85 g tłuszczu na porcję. Ten przepis od Serious Eats ma 58 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz kurczaka, mieloną kurkumę, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Jest idealny do Dzień Ojca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Smażony kurczak z piwem-piwo dodaje bardzo aromatyczny i ziemski smak do tak wielu rzeczy. Smażony kurczak z piwem jest bajeczny, Uzbecki Płow, oraz Plov (Uzbecki Pilaw Ryżowy).

Instrukcje

1
Usunąć i wyrzucić tłuszcz tylko wewnątrz szyi i jam ciała kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2
Wyjąć opakowanie podrobów i odstawić na bok do innego użytku. Kurczaka opłukać wewnątrz i na zewnątrz pod zimną bieżącą wodą, następnie osuszyć i osuszyć, wewnątrz i na zewnątrz, ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
3
W razie potrzeby usuń skórę z kurczaka. Możesz wyciągnąć większość z nich palcami; użyj noża do parowania, aby odciąć skórę od skrzydeł i końców pałek perkusyjnych. Zrób dwa głębokie ukośniki do kości po obu stronach piersi kurczaka oraz w każdej nodze i udzie, aby przyprawy i ciepło łatwiej przenikały mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Startej Słodkiej Cebuli (lub Drobno, Drobno Posiekanej)3 łyżki Startej Słodkiej Cebuli (lub Drobno, Drobno Posiekanej)
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
4
Czosnek, imbir, sól, papryka, kurkuma, kolendra, kminek i pieprz umieścić w moździerzu i ubić je na gładką pastę z tłuczkiem, następnie pracować na oleju. Jeśli nie masz moździerza i tłuczku, możesz zrobić pastę przyprawową w robocie kuchennym (mini procesor działa lepiej niż Pełnowymiarowy procesor, ale możesz użyć pełnowymiarowego procesora, jeśli zeskrobujesz bok miski często gumową szpatułką). Uruchom procesor, aż czosnek i imbir zostaną drobno posiekane, a następnie stopniowo dodaj olej i puree do gładkiej pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PrzyprawowaPasta Przyprawowa
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
KurkumaKurkuma
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Łyżka około 1 łyżki pasty tandoori do jamy szyi i ciała ptaka, rozprowadzając ją za pomocą szpatułki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
6
Umieść ptaka w naczyniu do pieczenia lub patelni z folii aluminiowej na tyle dużej, aby ją utrzymać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
7
Pozostałą pastę przyprawową rozprowadzić na kurczaku ze wszystkich stron. (Alternatywnie można marynować ptaka w dużej, wytrzymałej, zamykanej plastikowej torbie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PrzyprawowaPasta Przyprawowa
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
8
Pozwól kurczaka marynować w lodówce, pod przykryciem, przez 6 godzin lub tak długo, jak 24; im dłużej marynuje, tym bogatszy będzie smak.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
9
Ustaw grill do pośredniego grillowania, umieść patelnię ociekową na środku i rozgrzej grill do medium.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
10
Jeśli gotujesz kurczaka na puszce, zdejmij kartę z puszki i wypij połowę napoju gazowanego lub piwa (lub wylej go). Używając otwieracza do puszek w stylu klucza kościelnego, wykonaj 2 dodatkowe otwory na górze. Jeśli używasz pieczenia kurczaka z puszki piwa, wlej do niego połowę napoju klubowego lub piwa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda GazowanaWoda Gazowana
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Otwieracz Do PuszekOtwieracz Do Puszek
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
11
Kurczaka wyjąć z marynaty, odstawiając pozostałą marynatę. Trzymaj kurczaka w pozycji pionowej, z otworem jamy ciała na dole i umieść ptaka na puszce lub piecu z kurczakiem, aby pasował do jamy. Jeśli używasz puszki, pociągnij nogi do przodu, aby utworzyć rodzaj statywu, więc ptak stoi prosto. Tylna "noga" statywu to puszka. Nie musisz tego robić, jeśli używasz pieczenia kurczaka. Schować końcówki skrzydeł za plecami kurczaka. Alternatywnie, wiązać ptaka sznurkiem rzeźnika lub bambusowym szpikulcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
12
Gdy jest gotowy do gotowania, umieść kurczaka, na puszce lub piecyku, jeśli jest używany, w środku rusztu nad miską ociekową i z dala od ciepła. Łyżka pozostałej marynaty na kurczaka, a następnie przykryć grill. Grilluj kurczaka, aż będzie sowicie zarumieniony i ugotowany, około 1 godziny dla ptaka bez skóry, około 1 1/4 godziny, jeśli ptak jest skórowany. Użyj natychmiastowego odczytu termometru mięsnego, aby sprawdzić doneness, wkładając go w najgrubszą część uda, ale nie tak, że dotyka kości. Temperatura wewnętrzna powinna wynosić około 77°. Jeśli wierzch ptaka zaczyna zbytnio brązowieć, luźno przykryj go małym kawałkiem folii aluminiowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
13
Przełożyć kurczaka na deskę do krojenia i pozostawić na około 5 minut. Ostrożnie wyjmij kurczaka z puszki lub pieca, jeśli używasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
14
Kurczaka pokroić na kawałki i podawać z cytryną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia20
Magazyn