Ulubiony tort Świętego Mikołaja
Ulubiony tort Świętego Mikołaja trwa 2 godziny i 10 minut od początku do końca. Za $1.59 za porcję, ten przepis okładki 9% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis zawiera 10 porcji z 928 kalorii, 7G białka, oraz 32G tłuszczu każdy. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Allrecipes. Świetnie sprawdza się jako deser. Mieszanka maślanki, octu jabłkowego, oleju roślinnego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia niezbyt doskonały wynik spoonacular 19%. Podobne przepisy obejmują Ulubione ciasteczka do ciastek Mikołaja, Ulubione ciasteczka Świętego Mikołaja, oraz Ulubione świąteczne ciasteczka Świętego Mikołaja M&M.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Smar i mąka trzy 9-calowe okrągłe formy do ciasta.
W dużej misce wymieszaj białą mieszankę ciasta, 3 białka jaj, 1 1/3 szklanki maślanki i 2 łyżki oleju roślinnego.
Mieszaj mikserem elektrycznym przez 2 minuty z dużą prędkością. W osobnej misce wymieszaj żółtą mieszankę ciasta, 1/2 szklanki maślanki, 1 jajko, kakao, czerwony barwnik spożywczy i ocet. Użyj miksera elektrycznego, aby ubijać przez 2 minuty z dużą prędkością.
Wlej białe ciasto na przemian z Czerwonym ciastem do przygotowanych foremek do ciasta. Delikatnie zawiruj ciasto nożem, aby uzyskać efekt marmurkowy.
Piecz w nagrzanym piekarniku przez 22 do 25 minut lub do momentu, gdy drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty.
Pozostaw do ostygnięcia na patelniach przez co najmniej 10 minut, zanim wyjdziesz na ruszt, aby całkowicie ostygł.
W dużej misce ubij serek śmietankowy i margarynę na gładką masę. Stopniowo mieszaj cukier, aż się włączy i będzie gładki. Dodaj ekstrakt z mięty pieprzowej.
Rozłóż lukier z twarogu miętowego między warstwami oraz na wierzchu i bokach ciasta.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Ciasto w menu? Spróbuj połączyć z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować kolekcji Taittinger Taittinger autorstwa Sebastiao Salgado. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 320 dolarów za butelkę.
Kolekcja Taittinger Taittinger autorstwa Sebastiao Salgado
Pięknie intensywne aromaty kwiatowe, ze śladami wiciokrzewu, obfitych rodzynek, gorących, miodowych owoców i zielonych śliwek. Świeże, tłuste i giętkie smaki pomagają winu zrównoważyć i nasycić.Wykonane z wyselekcjonowanych winogron Chardonnay i Pinot Noir uprawianych w najlepszych mikroklimatach w Szampanii. Chardonnay jest zbierany z Grand Cru z Côte des Blancs, a Pinot Noir pochodzi z Grand Crus z Montagne de Reims i krawędzi Vallée de la Marne.Po zbiorach winogrona są prasowane natychmiast w domach prasowych w winnicach. Pierwsze tłoczenie to tylko sok używany do tego wina. Mieszanie następuje po fermentacji pierwotnej, końcowe cuvée kończy fermentację wtórną w butelce w chłodnych piwnicach Taittingera.O Sebastião SalgadoSebastião Salgado urodził się w 1944 roku w Aimorés w Brazylii. Dorastając w rodzinie ośmiorga dzieci na farmie rodziców, zafascynował się otaczającym go światem przyrody, od spacerów po lesie, patrzenia ze wzgórz i słuchania pociągówktóre przewoziły lokalne minerały. Po studiach ekonomicznych w szkole Sebastião postanowił zmienić karierę i zostać fotografem, skupiając się na swojej miłości do natury. Fotografie Sebastião Salgado wyrażają tragedie ludzkie i środowiskowe, a takzawsze udaje się znaleźć niezwykłe piękno, oferując w ten sposób promyk nadziei. Jego praca koncentruje się na bioróżnorodności planety, podkreślając to, co nie zostało przekształcone przez ludzi. Zdjęcie wybrane do kolekcji Taittinger to stwierdzenie tego, co najbardziej uniwersalne i oryginalne: życie, proste i spokojne.