Ugotuj książkę: zachowana cukinia
Ugotuj książkę: zachowana cukinia może być tylko przyprawą, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 189 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.35 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz sól i pieprz, ząbki czosnku, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: Czarne oliwkowe Mini bliny z różowym Mascarpone, łososiem i burakami konserwowymi, Ugotuj książkę: nadziewane bakłażany i cukinia w sosie granatowym, oraz Ugotuj książkę: pieczony indyk Magee, ziemniaki pietruszki i duszona cukinia.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika około 6 cali poniżej elementu grzejnego. (Jeśli cukinia jest pieczona zbyt blisko płomienia, spłonie. Jak to jest, będzie pęcherze.) Rozgrzać brojlery.
Lekko naoliwić blachę do pieczenia. Ułóż deski cukinii na blasze do pieczenia i dusić przez 5 do 7 minut, aż rumiane na wierzchu. Obróć cukinię i smażyć drugą stronę przez 2 do 3 protokół więcej, aż rumiane. (Można również grillować cukinię.)
Wyjmij cukinię, jak to się robi i pozostaw ją na ręcznikach papierowych podczas pieczenia. (Niektóre elementy będą trwać dłużej niż inne , ze względu na piec lub grubość desek.) Cukinia uwolni trochę soku. To jest dobre-chcesz, żeby trochę wyschły.
Po zakończeniu wszystkich cukinii połóż jedną warstwę w małym kwadratowym pojemniku do przechowywania lub szklanej patelni.
Posypać pietruszką, czosnkiem, solą i czarnym pieprzem do smaku. Zrób kilka kolejnych warstw, przyprawiając każdą. Gdy cukinia jest w, przykryć je olejem, umieścić na górze lub przykryć folią i od razu przechowywać w lodówce. Unikaj pozostawiania cukinii w temperaturze pokojowej pokrytej olejem, ponieważ spojlery mogą zakwitnąć, a cukinia wchłonie zbyt dużo oleju. Olej powinien szybko twardnieć w lodówce.
Aby użyć, wystarczy odkleić paski cukinii z zimnego oleju, gdy ich potrzebujesz, i ponownie przykryć pozostałą cukinię zimnym olejem przylegającym do niej. Ponownie przykryć pozostałą cukinię olejem i natychmiast schłodzić. Jeśli okaże się, że cukinia jest bardzo tłusta, przed użyciem przedłożyć papierowymi ręcznikami.