Ugotuj książkę: Sałatka z pomidorów wiśniowych i tofu
Ugotuj książkę: pomidorowa Cherry i sałatka z tofu może być tylko przystawką, której szukasz. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 98 kalorii, 2G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 40 mówi, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory koktajlowe, świeżo zmielony pieprz, liście shiso i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: pieczenie pomidorów i kiełbasek z czereśni, Ugotuj książkę: Sałatka z pomidorów, granatów i sumaków, oraz Ugotuj książkę: Grillowana Sałatka z pieczywa pomidorowego.
Instrukcje
Połączyć sos sojowy, olej sezamowy, ocet i oliwę z oliwek, i doprawić solą i pieprzem do smaku. Prażony olej sezamowy jest bardzo silny i powinien być stosowany oszczędnie.
Dodaj dressing i nasiona sezamu do pomidorów koktajlowych i wymieszać. Ułóż tofu na talerzu i łyżką nad pomidorami i sosem.
Świeże liście Shiso pokroić w cienkie wstążki lub rozerwać na kawałki, rozsypać na pomidorach i tofu, następnie podawać.