Ugotuj książkę: oliwa z oliwek ciasto cytrusowe
Ugotuj książkę: oliwa z oliwek ciasto cytrusowe jest bezmleczne przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 169 kalorii, 4G białka, oraz 5G tłuszczu. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka proszku do pieczenia, Skórka z cytryny, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam poważne jedzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: oliwa z oliwek ciasto cytrusowe, Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto, oraz Ugotuj książkę: oliwa z oliwek Gelato.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350° F. używając ręcznika papierowego, pokryj okrągłą patelnię o wymiarach 9 na 2 cale oliwą z oliwek, a następnie posyp ją około 1 łyżką cukru granulowanego.
Aby ciasto przesiać mąkę, proszek do pieczenia i sól razem dwa razy. Używając ręcznego miksera lub miksera stojącego z mocowaniem trzepaczki, ubijaj jajka, cukier i skórki na dużej prędkości przez 5 minut, aż jajka będą pogrubione i jaśniejsze w Kolorze.
Dodać olej waniliowy i cytrynowy. Włącz mikser do średniej prędkości i skropić oliwę z oliwek do ciasta, wlewając powoli wzdłuż krawędzi miski.
Dodać mąkę i wymieszać na małej prędkości, aż tylko włączone.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec przez 25 do 30 minut, lub do momentu, gdy ciasto będzie złote i lekko wypukłe w środku. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Aby zrobić glazurę, przesiać cukier cukierników do małej miseczki.
Dodać sok grejpfrutowy i ubić do połączenia.
Wlać glazurę na ostudzone ciasto.
Przechowywanie: owinięte w plastikową folię, to ciasto będzie przechowywać w temperaturze pokojowej przez 2 do 3 dni.