Ugotuj książkę: lody z brązowego chleba
Gotuj książkę: brązowy chleb lody jest Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 6. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 558 kalorii. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz ekstrakt z rumu, brązowy cukier, żółtka jaj i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: kardamon-brązowy cukier Snickerdoodles, Ugotuj książkę: świeże Ricottan i jajko Ravioli z brązowym masłem, oraz Ugotuj książkę: chleb Pakora.
Instrukcje
Przetwarzaj chleb w robocie kuchennym, aż zamieni się w okruchy. Odmierz 1/2 szklanki, rozprowadzić na blasze do pieczenia, i tosty do ciemnobrązowego, ale nie spalone. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Połączyć śmietanę, mleko i brązowy cukier w średnim rondlu i gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż gorące, ale nie bulgotanie. Żółtka temperować, powoli wlewając 1 szklankę gorącej mieszanki do żółtek, stale ubijając.
Mieszając wlać do garnka mieszaninę żółtka i gotować, aż lekko zgęstnieje i gotować na parze, ale nie bulgotać.
Wlać mieszaninę przez sito i wymieszać z ekstraktem rumu.Przykryj powierzchnię folią, aby zapobiec tworzeniu się skóry i schłodzić do temperatury pokojowej. Schłodzić do bardzo zimnego, około 6 godzin lub przez noc. Zamrozić w maszynie do lodów zgodnie z instrukcją producenta.
Dodaj bułkę tartą i ubijaj kolejne 2 minuty przed przeniesieniem do hermetycznego pojemnika i umieszczeniem w zamrażarce.