Ugotuj książkę: Korma jagnięca w sosie migdałowo-szafranowym
Przepis gotuj książkę: jagnięcina Korman w sosie migdałowo-szafranowym jest gotowa w około 45 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. To danie główne ma 872 kalorii, 35g białka, oraz 78 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 3. Na $3.4 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 39 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz sól, olej canolan, ciężki krem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć laskę cynamonu, można śledzić to danie główne z Lody cynamonowe z cynamonowymi chipsami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ugotuj książkę: migdałowe Gnocchi z jagnięcym Ragu, Ugotuj książkę: szafranowe Risotto z pieczarkami, oraz Ugotuj książkę: makaroniki Szafranowo-Kardamonowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Migdały moczyć w 1/2 szklanki wrzącej wody przez 2 godziny.
Umieść migdały, płyn do namaczania, imbir i czosnek w blenderze i zmiksuj na gładką masę.
Wlać olej do średniej patelni i ustawić na średnim ogniu. Na gorąco dodajemy cynamon, kardamon, goździki i liście laurowe i smażymy przez 5 sekund. Umieścić w połowie mięsa i brązowy ze wszystkich stron.
Mięso wyjąć szczypcami i włożyć do miski. Pozostałe mięso brązowo w ten sam sposób. Teraz wróć pierwszą partię rumianego mięsa na patelnię.
Dodaj cayenne, sól, i szafran. Wymieszać i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Przykryć, włączyć ciepło do niskiej, i gotować delikatnie przez 60 do 75 minut lub aż mięso będzie miękkie.
Dodać śmietanę i gotować na średnim ogniu przez kilka minut, aby sos zgęstniał.