Ugotuj książkę: Dashi i kurczak Japoński

Ugotuj książkę: Dashi i kurczak Japoński
Gotuj książkę: Dashi i Japoński kurczak może być tylko Japoński przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.44 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 26 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Udaj się do sklepu i odebrać bonito, kości kurczaka i skrzydełka, kombu, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Japoński Zapas Dashi, Dashi (japońska potrawa), oraz Ugotuj książkę: Łatwy kurczak.

Instrukcje

1
Dodaj 8 szklanek wody i kombu do dużego garnka i pozwól mu stromo przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KombuKombu
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Umieść garnek na średnim ogniu i doprowadzić go do wrzenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Usuń kombu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KombuKombu
4
Dodać pozostałe 2 łyżki wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
5
Dodaj bonito i wymieszaj raz, aby wymieszać. Jak tylko ciecz zagotuje się ponownie, zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
6
Usuń wszelkie szumowiny, które pojawiają się na powierzchni; może to wpłynąć na smak.
7
Kurczak Po Japońsku
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
8
- sprawia, że około 8 filiżanek -
9
Zaadaptowane z japońskich gorących garnków przez Szefa Kuchni Tadashi Ono i Harris Salat.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
10
Oddaj kości do garnka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
11
Dodaj 12 szklanek wody i doprowadzić garnek do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ciepło medium i gotować na wolnym ogniu, aż kij zmniejsza się do około 8 filiżanek, o 30 protokół. Gdy gotuje, sprawdzaj zapasy w regularnych odstępach czasu, aby usunąć wszelkie szumowiny pojawiające się na powierzchni. Odcedzić płyn i wyrzucić wszelkie kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Magazyn