Udon Sałatka z makaronem z Broccolini i pikantnym Tofu
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj sałatki z makaronem Udon z Broccolini i pikantnym Tofu. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 405 kalorii, 14g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Na 2,39 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka broccolini, sól koszerna, pakowane w wodę extra-firm tofu, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać pieczone orzechy nerkowca można śledzić to danie główne z Banan Cajeta Nerkowca Gelato jako deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Peanutty Udon Makaron I Sałatka Z Tofu, Pikantna Sałatka Z Makaronem Udon, oraz Forgotten Veggie Spicy Udon Noodle Bowl dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić tofu na 3/4-Cal-grube plastry.
Ułóż plastry tofu w jednej warstwie na kilku warstwach ręczników papierowych; przykryj dodatkowymi ręcznikami papierowymi.
Niech tofu stać na 30 minut do drenażu, naciskając w dół od czasu do czasu.
Wyjąć tofu z ręczników papierowych i pokroić w kostkę 3/4 cala.
Połączyć 2 łyżki oleju z orzeszków ziemnych, tamari, i 1 łyżeczka Sriracha w dużej misce, dobrze mieszając trzepaczką.
Dodaj kostki tofu do mieszaniny tamari, i wrzucić delikatnie do herbu.
Wyjąć Tofu z miski z rowkiem łyżką; reserve tamari mieszaniny w misce. Ułóż Tofu w jednej warstwie na wyłożonej folią blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania i piecz Tofu w 350 przez 10 minut lub do lekko złocistego.
Makaron udon gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Odcedzić i spłukać zimną wodą; dobrze spuścić.
Połącz 6 szklanek wody i soli w dużym rondlu na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj Broccolini na patelnię; gotować przez 3 protokół lub aż chrupiące-przetargu.
Spuścić i zanurzyć Broccolini do wody z lodem; dobrze spuścić. Posiekaj Broccolini.
Dodaj pozostałe 3 łyżki oleju z orzeszków ziemnych, pozostałe 1/2 łyżeczka Sriracha, ocet ryżowy, imbir, i olej sezamowy do reserved tamari mieszaniny w misce; wymieszać mieszaninę dobrze trzepaczką.
Dodaj pieczone tofu, Udon makaron, Broccolini, i 1/2 Puchar cienko pokrojone rzodkiewki do miski; wrzucić delikatnie do herbu.
Sałatka posypana nerkowcami.