Udka z kurczaka w sosie wiśniowym

Udka z kurczaka w sosie wiśniowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj udek z kurczaka z sosem wiśniowym. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.57 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 51g białka, 61 g tłuszczu, oraz w sumie 1048 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś bulion z kurczaka, mąkę, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć konfitury wiśniowe, można śledzić to danie główne z Baskijskie ciasto z konfiturami wiśniowymi jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Udka z kurczaka w sosie z zielonej oliwy, wiśni i Porto, Pieczone udka z kurczaka z kompot wiśniowo-tymiankowy, oraz Udka Z Kurczaka W Sosie Figowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. nadmiar tłuszczu z kurczaka i doprawić ze wszystkich stron solą i pieprzem. Roztopić masło z olejem na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cały KurczakCały Kurczak
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
2
Umieścić mąkę w misce; dodać kurczaka, obracając się do płaszcza. Shake off nadmiar i umieścić kurczaka, strona skóry w dół, w patelni. Wyrzucić resztki mąki. Gotować kurczaka na złoty kolor, o 7 protokół. (Jeśli patelnia jest zbyt mała, gotować partiami.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
3
Przełożyć do dużego naczynia do pieczenia, Skórka do góry.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Piec, aż mięso w pobliżu kości nie wykazuje śladów różu, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KościKości
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Wylać tłuszcz z patelni i powrót patelni na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodać wino i gotować, mieszając, aby podnieść wszelkie rumiane kawałki na dnie, aż płyn zmniejszy się o połowę, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
7
Dodaj bulion, zwiększ ciepło do wysokiej i gotuj szybko, aż zmniejszy się i zgęstnieje, około 2 minut. Zmniejszyć ciepło do średnio-wysokiego; mieszać w konfitury. Gotować, często mieszając, aż zgęstnieje i błyszczący, o 5 protokół. Wymieszać w wiśnie i gotować, aż do ogrzania przez, o 3 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PrzetworyPrzetwory
CzereśnieCzereśnie
BulionBulion
8
Ułóż kurczaka na talerzach lub półmisku. Łyżka sosu wiśniowego na wierzchu i podawać na ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
CzereśnieCzereśnie
SOSSOS
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn