Udka z kurczaka gotowane na patelni z dyni
Pieczone udka z kurczaka z dynią maślaną to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 25g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 422 kalorie. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Udaj się do sklepu i odebrać oliwę z oliwek, dyni, rosół z kurczaka, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Udka z kurczaka z karmelizowaną cebulą, dyni i boczkiem, Makaron z makaronem i serem, oraz Red Gotowane Dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodać nogi kurczaka, skórą w dół i gotować bez ruchu, aż złoty kolor i chrupiące, 8 do 10 protokół. Flip, i gotować przez 3 do 4 protokół z drugiej strony.
Przełożyć na duży talerz i odstawić.
Dodać kostkę squash do tłuszczu na patelni i gotować na średnim ogniu, mieszając i podrzucając od czasu do czasu, aż zacznie brązowieć i zmiękczyć, o 4 protokół (zmniejszyć ogień, jeśli coś zaczyna się palić).
Dodać cebulę i gotować, mieszając często, aż lekko zmięknie, o 2 protokół.
Dodaj szałwię i gotuj, stale mieszając, aż pachną, około 30 sekund.
Dodać bulion z kurczaka i deglaze patelni, skrobanie się wszelkie brązowe kawałki na dole. Push squash na boki, i dodać kurczaka z powrotem w, Strona skóry do góry. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć do gotowania na wolnym ogniu i gotować, odkryte, aż uda kurczaka są gotowane przez (uda powinny zarejestrować co najmniej 170 ° F na termometrze natychmiastowego odczytu) i czas zmniejsza się do około pół szklanki, 15 do 20 minut.
Przełożyć kurczaka na półmisek.
Rozgrzać, ubić w maśle i soku z cytryny do sosu, wirując do połączenia. Doprawić do smaku solą i pieprzem i zalać kurczakiem.