Tuńczyk żółtopłetwy z szalotkami i imbirem

Tuńczyk żółtopłetwy z szalotkami i imbirem
Tuńczyk żółtopłetwy z szalotki i imbir może być tylko głównym daniem szukasz. Ten przepis służy 4. Na 6,27 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 300 kalorii, 43g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Jeśli masz szalotki, masło, steki z tuńczyka żółtopłetwego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć ocet balsamiczny można śledzić to danie główne z Chude Lody Truskawkowe jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Burgery z tuńczykiem żółtopłetwym z glazurą imbirowo-musztardową, Kanapka Z Sałatką Z Tuńczyka Żółtopłetwego, oraz Davey ' s Broiled Yellowfin Tunan and Relish dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średnim rondlu rozgrzać oliwę, aż kawałek szalotki skwierczy w nim. Kawałki tuńczyka doprawiamy solą i pieprzem i ostrożnie dodajemy do rondla; powinny być całkowicie zanurzone. Gotować na małym ogniu na wolnym ogniu, aż tuńczyk jest po prostu gotowane przez i widelec włożony do ryby wychodzi łatwo, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Zielona CebulaZielona Cebula
RybyRyby
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Przenieść tuńczyka na talerz i przykryć folią, aby utrzymać ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
W małym rondlu podgrzać 3 łyżki oleju do gotowania tuńczyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Dodaj szalotki i imbir i smażyć na małym ogniu, aż szalotki są miękkie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
ImbirImbir
5
Dodaj ocet balsamiczny i gotuj na wolnym ogniu przez 1 minutę. Wymieszać z sosem sojowym i ketchupem i gotować delikatnie przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet BalsamicznyOcet Balsamiczny
Sos SojowySos Sojowy
Płatki Crispix, RozdrobnionePłatki Crispix, Rozdrobnione
6
Zdjąć z ognia i wymieszać z masłem, aż będzie gładka. SOS doprawiamy solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MasłoMasło
SOSSOS
7
Ustaw 2 kawałki tuńczyka na każdym talerzu. Za pomocą łyżki szczelinowej rozprowadzić warstwę szalotki na wierzchu tuńczyka. Łyżkę sosu na rybę i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
SOSSOS
RybyRyby
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk można łączyć z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jednym z win, które można spróbować jest Flora Springs Napa Valley Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Flora Springs Napa Valley Merlot
Flora Springs Napa Valley Merlot
Pełne smaków czarnej wiśni, jałowca i czarnej lukrecji, łagodzące nuty kardamonu, cynamonu i delikatnego kremu waniliowego. Intrygująca mineralność granitu w winie wraz z przyjemnym, słodkim profilem dębowym w wykończeniu. Jest to wspaniałe samodzielne wino, ale można je łączyć z różnymi daniami. Jego silna osobowość sprawia, że dobrze pasuje do prawie wszystkiego, z czym Cabernet byłby połączony, na przykład do ulubionego steka, ale struktura taniny w winie jest wystarczająco miękka, aby sparować ją z parmezanem z bakłażana lub ulubionym daniem z kurczaka.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia44
Magazyn