Tropikalna wołowina i makaron
Tropical Beef and Noodles to danie główne bez nabiału. Jedna porcja zawiera 640 kalorii, 29 g białka i 34 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 osobom. Za 1,97 USD za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką mandarynki, makaron jajeczny, mieloną wołowinę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 57%, to danie jest dobre. Podobne przepisy obejmują tropikalną wołowinę Fajitas, azjatycki makaron wołowy i wołowy makaron teriyaki.
Instrukcje
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie na dużej patelni smaż wołowinę na średnim ogniu, aż przestanie być różowa; odpływ.
Odcedzić mandarynki i ananasa, zachowując sok. Odłóż owoce na bok. W małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą i zarezerwowane soki, aż będą gładkie; wymieszaj sok z cytryny, sos sojowy, proszek czosnkowy, sól i gałkę muszkatołową.
Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje. Wymieszaj orzechy nerkowca, pomarańcze i ananasa. Gotuj przez 2 minuty lub do momentu, aż się rozgrzeje.
Odcedzić makaron; posyp mieszanką wołową.