Tres Leches de Ron con Chocolate (czekoladowy Rum Tres Leches Cake)
Tres Leches de Ron con Chocolate (czekoladowy Rum Tres Leches Cake) może być tylko Ameryka Południowa przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 807 kalorii, 14g białka, oraz 51 g tłuszczu każdy. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako deser i odbywa się w ok. 3 godziny i 30 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać mąkę ciasto, sól, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tres Leches de Coco (Ciasto kokosowe Tres Leches), Tort Czekoladowy Tres Leches, oraz Tort Czekoladowy Tres Leches.
Instrukcje
1
Na ciasto:1
2
Rozgrzej piekarnik do 163° i ułóż stojak na środku. Po bokach i na dole 2 (9-calowych) patelni do ciast posmaruj masłem.
Lekko ostudzić, około 15 do 20 minut.Do dużej miski włożyć odmierzoną mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 szklanki plus 2 łyżki cukru; odstawić.
Wlać schłodzoną mieszaninę kakao do mieszaniny jaj i delikatnie ubijać, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
10
Wlać mieszaninę jaj do mieszaniny mąki i ubijać, aż ciasto będzie gładkie; odstawić.4
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
11
Białka, pozostałą szczyptę soli i śmietanę z kamienia nazębnego umieścić w misce miksera stojącego i ubijać na średniej prędkości, aż białka zaczną się białe i spienione, około 1 do 2 minut. Powoli dodaj pozostałą 1/2 szklanki plus 2 łyżki cukru, około 1 minuty. Kontynuuj bicie, aż utworzą się sztywne i błyszczące szczyty, o 2 minuty więcej.5 używając gumowej szpatułki, wymieszaj około jedną trzecią białek do ciasta, aby rozjaśnić mieszaninę. W dwóch dodatkach delikatnie złóż pozostałe białka, upewniając się, że nie pozostają białe smugi, ale uważając, aby nie spuścić powietrza z białek. Równomiernie podzielić ciasto między przygotowanymi patelniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Tatarski
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, Zmieszane
Piec obok siebie, obracając w połowie czasu pieczenia, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 40 do 45 minut. Schłodzić patelnie na stojaku przez 10 minut, a następnie rozpakować ciasto na stojaku, aby całkowicie ostygło. Umyć Patelnie.6używając ząbkowanego noża, przycinaj bardzo cienką warstwę z każdej góry ciasta, na tyle, aby wyrównać powierzchnię i odsłonić wnętrze ciasta. Powrót ciasta do oczyszczonych patelni ciasto; odstawić.Dla tres leches:1
Umieścić pół na pół w małym rondlu na średnim ogniu i doprowadzić go tylko do wrzenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
15
Polać pół na pół czekolady i pozostawić do momentu, aż czekolada zmięknie, około 1 minuty, następnie ubijać, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
16
Ubij skondensowane mleko, odparowane mleko, rum i sól, aż będą gładkie i połączone.2rozdzielić mieszaninę tres leches na 2 równe porcje. Zaczynając od 1 ciasta i 1 porcji, wlej jak najwięcej mieszanki tres leches na ciasto. Powtórzyć z drugą porcją ciasta i tres leches. Odstawić ciasta na bok, aż zaczną wchłaniać mieszaninę, o 20 protokół. Kontynuuj, aby dodać więcej mieszaniny, aż wszystko zostanie dodane, o 30 do 40 minut więcej. Przykryj ciasta folią i przechowuj w lodówce 4 godziny lub zamrozić 1 1/2 do 2 godzin, aż ciasta będą łatwiejsze w obsłudze. (Mogą nie wchłonąć całkowicie całej mieszaniny.) 3wróć ciasta z patelni, odwracając je na talerz nad zlewem, ponieważ niektóre niewchłonięte mieszaniny mogą się wylać.Do napełniania i montażu: 1
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Niebieskich Ziemniaków
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Miód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do Tacos
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
17
Umieścić śmietanę w misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki i ubijać, aż lekko zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, Zmieszane
Dodać cukier puder i wanilię i dalej ubijać aż zgęstnieje i będzie gładka.2aby złożyć ciasto, umieść 1 ciasto na półmisku. Za pomocą przesuniętej szpatułki lub długiego, cienkiego noża rozprowadź około jednej trzeciej nadzienia równomiernie na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
Powłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Offsetowa
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
19
Drugie ciasto ułożyć na wierzchu i równomiernie rozprowadzić pozostałe nadzienie na wierzchu i bokach całego ciasta. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 15 protokół niech bita śmietana zestaw.3 przed podaniem udekoruj ciasto: trzymaj kawałek czekolady papierowym ręcznikiem w jednej ręce i użyj obieraczki do warzyw, aby ogolić czekoladę na całej powierzchni ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gumowata Cytryna
Posypka W Kształcie Serca
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Obieraczka
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki