Tosty francuskie z toffi i jabłkami
Tost francuski z toffi i jabłkami to amerykański przepis na 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 33 g białka, 22 g tłuszczu i łącznie 982 kalorie. Za 2,95 USD za porcję ten przepis pokrywa 34% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka chipsów z cegieł migdałowych, jajek, kwaśnych jabłek i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Świetnie sprawdza się jako śniadanie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 31% wyniku, co nie jest wynikiem wybitnym. Podobne przepisy to Tosty francuskie z toffi i orzechami pekan, Tosty francuskie z nadziewanymi jabłkami w cynamonowej panierce i Tosty francuskie z nadziewanymi jabłkami w panierce z cynamonem i Crunch®.
Instrukcje
Umieść połowę kostek chleba w natłuszczonej formie o średnicy 13 cali. x 9 cali naczynie do pieczenia; na wierzchu jabłka. W dużej misce ubij serek śmietankowy, cukier, 1/4 szklanki mleka i 1 łyżeczkę wanilii, aż masa będzie gładka; wmieszaj kawałki toffi.
Rozłóż na jabłkach. Posyp pozostałymi kostkami chleba.
W innej misce ubij jajka, pozostałe mleko i wanilię, aż się połączą; polać chlebem. Przykryj i wstaw do lodówki na noc.
Wyjąć z lodówki na 30 minut przed pieczeniem.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350°C przez 35-45 minut lub do momentu, aż nóż włożony blisko środka będzie czysty.